La Popești, Aurora Măgura investește în acest mandat în drumuri și în gaze naturale

După ce în primul mandat, administrația locală din Popești a pus la punct școlile, dispensarul medical, rețeaua de canalizare, stația de epurare, reușind să recupereze handicapul față de alte localități, edilul Aurora Măgura spune că se va concentra în acest mandat pentru reabilitarea drumurilor comunale.

”În primul mandat în urma unei colaborări foarte bune cu Consiliul Județean am reușit să reabilităm drumul care traversează comuna, atât pe cel județean cât și drumul național. În logica mea, mai întâi trebuie reabilitată artera principală și apoi lateralele. Cum de altfel mai întâi am investit în infrastructura de utilități, apă, canalizare și apoi vom veni cu asfaltul. Nu spargem drumuri noi pentru a introduce ulterior utilitățile. Avem mai multe proiecte depuse atât pentru finanțare guvernamentală cât și pentru fonduri europene, în ultimul caz așteptăm ghidurile europene și în discuțiile cu consultanții să vedem unde ne încadrăm, pe ce axe.. Avem deja un ADI format cu localitățile vecine, pentru că din câte știm finanțările vor veni pe aglomerații, pe un număr de locuitori mărit”, spune Aurora Măgura.

ADI-ul a fost creat împreună cu localitățile învecinate, cu scopul de a introduce gazele naturale, o investiție așteptată de zeci de ani de locuitorii din Popești.

”Este o speranță, sincer, din anii 90, atunci când a fost industrodusă rețeaua de conducte. Atunci oamenii au sperat dar totul a picat. Categoric nici nu mai sunt bune acele conducte dar oamenii au început să spere în ultima vreme că marile investiții în gaze naturale vor fi implementate. Zilnic vin oameni, mă apelează tineri de aici care muncesc în străinătate și mă întreabă când vin gazele. Le spunem că asta este prioritatea mea și că dacă avem noroc se va întâmpla și asta”, mai spune edilul din Popești.

Comuna Popești este una din cele mai mari localități din Valea Luncavățului, o comună care treptat cunoaște un ritm de dezvoltare, dată fiind și relativa apropiere de orașele Horezu, Băbeni și Râmnicu Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *