La Pesceana încep construcțiile podurilor

În urma asfaltării a trei kilometri în comuna Pesceana, dar și a stabilizării unei alunecări de teren, care punea în pericol niște gospodării, primarul Ion Vasile a reușit semnarea unui contract de lucrări pentru construirea a cinci poduri pe drumul comunal DC 92, în satul Ursoaia.

Edilul a mai adus de la Iasi mai multe platforme, tot pentru construirea unor punți, iar acum, in maxim patru luni se vor construi și podurile. Primarul Ion Vasile a început o campanie pentru construirea unor puțuri de apă, de suprafață, pe dealuri, pentru animale, pentru care a achiziționat tuburi cu diametrul de 1000, pentru captarea izvoarelor. Comuna începe să se dezvolte, oamenii sunt gospodari, există zootehnie, plantații de nuci, plantații de muri, chiar viceprimarul are o plantație de un hectar de nuci, iar primarul o fermă de vaci, de struți și o plantație de paulownia. Edilul a declarat că dorește ca fostul sediu al CAPului și cele trei hectare de teren să fie închiriate de investitori pentru înființarea unei mici făbricuțe de procesare lapte, deoarece, în comună exista un șeptel bun de animale, iar oamenii nu au unde comercializa produsele lactate. De asemenea, vor trebui instalate în localitate și dozatoare de lapte. În această perioadă, mulți localnici se interesează să își cumpere gard electric pentru împrejmuirea terenurilor, pentru a avea unde își tine animalele.

” Am semnat, zilele trecute, Contractul de Lucrări pentru construire poduri pe DC 92 ,KM. 0 + 524,00 si KM. 0 + 840.00, sat Ursoaia, pe situații de urgență, în valoare de 1 805 501 lei cu TVA , iar termenul de execuție este de 4 luni. De asemenea, doresc ca, într-un proiect comun cu localitățile Crețeni, Glăvile și Amărăști, râul Pesceana să fie regularizat chiar de la izvoare „, a declarat primarul Ion Vasile.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *