La Perișani au început lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești

În Perișani, au fost depuse 140 de dosare pentru panouri fotovoltaice pentru persoane vulnerabile, susține primarul Sorin Leonte.

Mii de familii vulnerabile din România au dreptul la vouchere 10.000 de euro, ca să își monteze panouri fotovoltaice. Banii vin de la Ministerul Energiei, din fonduri europene. Proiectul se va încheia pe 17 februarie 2025. Bugetul programului depăşeşte 610 milioane de euro, pentru 122.000 de vouchere. Banii sunt din PNRR, potrivit ghidului de finanţare.

”Acum să avem speranța că aceste dosare vor fi finanțate. Noi le pregătim pentru a fi depuse. Cu fonduri europene dorim să construim o grădiniță nouă, comuna crește demografic și este nevoie. Vom vedea dacă o vom face cu program prelungit. Începem etapa a 3-a a proiectului privind iluminatul public cu leduri și telegestiune. Mai dorim construirea unui parc fotovoltaic și reabilitarea dispensarului medical”, spune primarul Leonte.

În Perișani, anul 2025 aduce Autostrada, italienii așteptând autorizația de construire, tot traseul fiind pregătit pentru cea mai mare investiție, din istoria localității.

Capitala lovișteană de dincolo de Olt, o axă care urcă în nori, care dansează prin munți, într-un balet absolut divin cu râul Băiaș. Acesta este Perișaniul cea mai înaltă comună din Vâlcea, unde omenii au contopit muntele, l-au țesut cu case și fânare, cu livezi și stâne, cu o întreagă poveste care se transmite din bătrâni, în bătrâni, din veacuri pe care doar în cărți la mai găsim.

O comună care se urcă pe spatele Coziei până aproape de metereze, curgând în zeci de cascade, în codrii file de poveste, printre trovanți și pâraie aurifere, printre colonii de licheni și zăvoaie unde joacă ielelele.

Perișaniul a fost amintit la Viena pentru prima dată când armata regelui angevin a trebuit să renunțe la extinderea sa peste Valahia. Iar Perișaniul este astăzi nobila localitate a Loviștei.

Comuna aşezată la cea mai înaltă altitudine de Vâlcea (900 – 1000 de metri), Perişaniul un important nod rutier, în Ţara Loviştei, a îceput să confirme de anul trecut că este o destinaţie turistică de excelenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *