La pas prin lunca Cernei, printr-una din cele mai cochete comune din Vâlcea de Mijloc

În comuna Stăneşti a fost ridicată Mânăstirea Sfântu Gheorghe în memoria fostului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Iustinian Marina, născut în localitate. Noul lăcaş de cult se află chiar în apropierea bisericii de lemn, originară din judeţul Sălaj, adusă de fostul ierarh în anii ’50.pietruit drumul varleni, catunul gogot, care a fost degradat.

Vorbim de una din cele mai frumoase mănăstiri din Vâlcea de Mijloc, din cea mai cochetă localitate din Valea Cernei. Prin lucrările de infrastructură, efectuate de primări, se mizează ca satul monahal să intre în atenţia dezvoltatorilor care merg pe proiecte Eco – Village, iar casele din jurul mănăstirii ar urma să fie refăcute şi consolidate pentru a fi oferite turiştilor şi pelerinilor care vor veni aici.

Aşa cum am spus, vorbim de o comună elegantă, cu un centru civic legat unde instituţiile publice recent reabilitate dau un contur perfect pentru această destinaţie monahal-turitsică. Şcoala, Dispensarul sunt doar două din aceste instituţii publice care sunt deja finalizate.

La nivel de lucrări, noua arteră de legătură cu Fârtăţeştiul prinde contur, podul peste Cerna  aflat în execuţie, urmează să scurteze distanţa între cele 2 localităţi.

Primăria a achiziţionat câteva sute de pubele pentru locuitori pentru că pune accent pe salubrizare, pentru menţinerea în stare curată a văii apelor.

“Nu mai spunem că odată cu finalizarea drumului judeţean care traversează comuna de la nord la sud, Stăneştiul va fi un loc plăcut, o destinaţie pentru cei care doresc să vină aici, să aibă o proprietate, o casă de vacanţă. O localitate unde te poţi retrage cu drag, în inima naturii”, spune primarul Ionel Michiu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *