La Olanu se cunoaște deja un exod al orășenilor spre țară, susține primarul Anghel

Numerosi oraseni au dat traiul de apartament pentru liberatatea unei proprietati la sat. Primarii comunelor au speculat avantajul cresterii numarului de locuitori si se zbat pentru bani europeni pentru modernizarea comunitatilor, cum este cazul comunei Olanu, unde familii din Râmnic au ales să se mute efectiv. Majoritatea dintre ei si-au pastrat buletinele de oras, dar fac naveta intre casa de la tara si serviciul de la oras.

Între traiul la oraș și traiul la ţară a existat dintotdeauna o competiţie, iar recent ea a antrenat tabere pătimașe. Se știe că locul în care trăim ne afectează starea de bine, fie că vrem, fie că nu.

Și, de cele mai multe ori, viaţa la ţară iese câștigătoare după un calcul teoretic. Gândim că a trăi în provincie contribuie și la bunăstarea noastră psihică, și la sănătatea fizică.

”În România, zonele rurale au de obicei un rating bun în privinţa calităţii aerului. Este incontestabil faptul că izolarea noastră de natură ne-a alienat de ceva înnăscut care ne făcea bine. Contactul cu natura crește nivelul de activitate fizică, precum și de activitate socială, ambele asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și psihică. Apropierea de o apă cum este la Olanu,   oferă motive plus pentru confort și relaxare”, spune primarul Gheorghe Anghel.

Dacă, spune edilul, autoritățile centrale ar susţine măsuri politice care încurajează în mod real economia locală din mediul rural, pe cele care susţin investiţiile în infrastructură și în dezvoltarea și diversificarea atât de necesare instituţiilor publice din provincie, viaţa la ţară ar putea câștiga multe dintre avantajele considerate prioritare pentru alegerea vieţii urbane, în defavoarea ruralului.

La Olanu printre motivele mutatului la țară includem taxele mai mici pentru cumpararea unui teren si constructia unei case, linistea si spatiul deschis oferite de viata la tara, peisajele cu mai mult verde decit cele dintre blocurile municipiului, dar si posibilitatea unei alimentatii eco. Iar pentru tinerele familii cu copii, o casa la tara reprezinta posibilitatea ca micutii sa vada pe viu animalele domestice decit in carti, asa cum se intimpla cu puștii familiilor ramase in oras.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *