La Olanu s-au încheiat lucrările la complexul de agrement

Comunele din lunca Oltului, încep să valorifice așezarea lor în această zonă, prin diferite activități cu preponderență în turismul piscicol. De altfel aici se află și cea mai mare concentrație de pescari din județul Vâlcea iar lacurile de acumulare de pe cursul inferior al Oltului sunt generoase în acest domeniu.

Primăriile au înțeles că pot oferi celor care vin aici la pescuit să le ofere și zone de agrement, punând timid bazele unui turism piscicol.

În Olanu, prin proiectul FLAG se pun bazele turismului piscicol în Olanu. Proiectul prevede înființarea în localitate a unui parc, un complex turistic, piscină și un lac de pescuit.

Astfel, la finalul proiectului, în localitate vor exista un lac de pește de 800 mp, o piscină în suprafată de 16X8 mp, vestiare, un loc de joacă pe o suprafață de 60 mp, patru căsuțe tip camping, trei foișoare, alei pietonale și mobilierul stradal aferent parcului”

Toate aceste lucrări urmează să fie finalizate în această perioadă.

”Eu cred că avem o șansă să dezvoltăm un nucleu pentru turismul pisciol.  Zona pescărească propusă este coerentă din punct de vedere funcțional în privința aspectelor geografice, economice și sociale, fiind amplasată pe cursul râului Olt, într-o zonă de luncă  un potențial agricol ridicat; de asemenea, în zonă se găsește Lacul de acumulare, dar și numeroase bălți amenajate. Avem oportunitatea aceasta, să putem dezvolta comuna, mai ales că e o zonă foarte aproape de Drumul Național iar în curând şi Drumul Judeţean va fi reabilitat prin fonduri europene. Iar numărul de pescari din judeţ care vin în această zonă este unul foarte mare”, spune primarul din Olanu, Gheorghe Anghel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *