La Olănești se vor amenaja terenurile care prezintă pericol de alunecări de teren

În cel mai scurt timp se va semna finanțarea pentru o nouă investiție la Olănești, potrivit primarului Sorin Vasilache. Acesta spune că s-a făcut un proiect privind amenajarea terenurilor alunecate în bazinul hidrografic Olănești, sub-bazin  Valea Stânii, zonă afectată de calamitățile din anii 2014, 2015 și 2016. Valoarea investiției este de 690.000 lei și urmează ca Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale să aprobe finanțarea proiectului respectiv.

primaria_si_consiliul_local_din_baile_olanesti_mare

”Avem o zonă de risc, unde aproximativ 50 de locuințe, primăria, liceul și blocurile sunt în pericol. De aceea, am făcut acest proiect pentru amenajarea terenurilor și pentru care urmează să semnăm finanțarea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Toate instituțiile publice din oraș, dar și locuințele oamenilor sunt în periocol. Această zonă unde sunt imobilele prezintă un risc ridicat de pericol, din cauza alunecărilor de teren frecvente și tebuie să asigurăm urgent zona de această amenințare”, spune primarul.

De asemenea, administrația locală a primit fonduri guvernamentale pentru refacerea infrastructurii calamităților din acest an. ”Am primit fondurile pe situații de urgență care sunt necesare pentru lucrările de consolidare, captare și dirijare a apleor pluviale, ziduri de sprijin, refacerea și punerea în siguranță a străzii Iepurești. ”, a conchis edilul din Olănești.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *