La Nicolae Bălcescu, podul militar de peste râul Topolog, construit acum 6 ani va fi înlocuit cu un pod de beton

În 2014 inundaţiile care mărit debitul râului Topolog, provocând viituri, au izolat complet satul Dosul Râului, distrugând total puntea veche care lega acest sat de restul comunei. S-au luat măsuri şi în doar o lună, armata (geniştii din Alba Iulia şi Râmnicu Vâlcea) au construit un pod provizoriu.

Vestea bună o dă administraţia locală, în vară va începe construcţia unui pod de beton, solid, cu două benzi care va înlocui podul militar iar comunitatea din Dosul Râului na va mai avea probleme în ceea ce priveşte legătura cu centrul localităţii.

“S-au făcut forajele în zonă, suntem în graficul de lucrări, în această vară vom construi un pod din betin armat aici, la Dosul Râului. Totodată peste Topolog va fi amenajată şi o punte pietonală în Pleşoiu, şi tot în această vară. În Gâltofani s-a terminat amenajarea celui de-al treilea podeţ, îl vom face şi pe cel de al patrulea”, spune primarul Constantin Oprea.

La nivel de infrastructura de ultilităţi, Oprea spune că în vară se vor încheia lucrările la apă şi canalizare, urmând a se face recepţia. Se lucrează la staţiile de pompare şi urmeazî racordarea la reţeaua de energie electrică.

Oprea spune că sărbătorile au fost liniştite, oameniiau respectat normele ordonanţelor militare, iar lumina sfântă a fost distribuită, cu echipament de protecţie de preoţii din sart.

Şi cei care au fost izolaţi au fost oameni responsabili, iar în Nicolae Bălcescu nu există probleme legate de coronavirus.

“Mai trebuie spus şi faptul că avem familii de orăşeni care au ales să se mute pe tot timpul carantinării generale, aici, la casele de vacanţă pe care le au la Nicolae Bălcescu”, a mai adăugat edilul Oprea.

AP

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *