La Muereasca se extinde reţeaua de apă în satele Andreeşti, Frânceşti Coastă şi satul Muereasca

Primăria informează astfel locuitorii din satele Andreeşti, Frânceşti Coastă şi Mueresca faptul că vor avea apă potabilă în urma unui proiect amplu de extindere a reţelei, spune primarul Ion Ungureanu.

„Face parte din strategia noastra de a aduce utilităţile în toate zonele din comună, mai ales că sunt foarte multe locuinţe noi şi mulţi cetăţeni interesaţi dacă sunt utilităţi în această zonă. Ne intersează şi reţeaua de gaze. Da, planurile noastre înseamnă să avem o comună atractivă mai ales turistic, în condiţiile în care se lucrează la drumul judeţean spre care traveresează comuna”, spune primarul Ungureanu.

Acesta menţionează şi lucrările la poduri (în satul Grui), rigole şi amenajarea tuturor drumurilor comunale, fiind decis ca în următorii ani, localitatea să devină o destinaţie rezidenţială pentru cei din Râmnicu Vâlcea, amatori de a se muta la ţară, dată fiind distanţă scurtă dintre cele două localităţi.

În acest timp Consiliul Judeţean lucrează la drumul judeţean care tranzitează comuna Muereasca şi ajunge la Mănăstirea Frăsinei.

Comuna Muereasca este situată la 10 km de Râmnicu Vâlcea, pe valea râului cu acelaşi nume, la poalele masivului Buila şi deţine ca patrimoniu pe teritoriu, una din cele mai căutate mănăstiri din România, vorbim de Frăsinei, unde aici rigorile monahale sunt specifice mănăstirilor de pe Muntele Athos.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *