La Mateești se implementează proiecte de 10 milioane de lei

la acestă  oră două proiecte se află în diferite stadii de implementare în comuna Mateești din fonduri guvernamentale. Este vorba de rețea de canalizare (tronson 1+2)+ stație de epurare (SV1+SV2), cel mai modern din Vâlcea și printre primele cinci din țară.

Este vorba de sistem de canalizare cu vacuum. Sistemele de canalizare vacuumatică sunt sisteme de canalizare menajera moderne care colectează și transportă apa uzată de la utilizatori la stația de epurare sau cămine de deversare în alte sisteme de canalizare, cu ajutorul presiunii negative generate în sistem de o stație de vacuum.

Sistemele de canalizare vacuumatică sunt recomandate în special în zone unde canalizarea gravitaționala necesita săpături foarte adânci pentru șanțuri, în zonele unde pânza freatică este foarte aproape de suprafață, trenul nisipos, stâncos unde săpăturile sunt greu de efectuat.

Lucrările evoluează potrivit graficului, spune primarul Cosmin Anghelescu.

Cel de-al doilea proiect înseamnă reabilitare, modernizare, consolidare și extindere Grădinița cu program normal cu 3 săli de grupă, sat Greci.

În afara acestor proiecte, edilul așteaptă lansarea noilor ghiduri europene, atât prin PNRR cât și prin programul operațional, având ca prioritate drumurile, adică reabilitatea rețelei de infrastructură rutieră din localitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *