La Mădulari se investește în infrastructura educațională

În comuna Mădulari funcționează o școală destul de mare, de impunătoare,  dar care trebuie reabilitată. Primarul Daniel Dimulescu s-a preocupat special de această viitoare inestiție,astfel că proiectul pentru reabilitare, modernizare și dotare se află deja în lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Proiectul care privește reabilitarea școlii are în vedere îmbunătăţirea procesului educaţional prin dotarea unității de învățământ cu echipamente didactice, IT si materiale specifice pentru documentare, schimbarea acoperişului, a parchetului, a sursei de încălzire. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt atât cei peste 100 de elevi actuali ai scolii, cât si de cele peste 30 de persoane care constituie cadrele didactice si personalul auxiliar din cadrul instituţiei de învatamânt.

”Așteptăm să primim avizul favorabil pentru acest proiect și, implicit, demararea acestei investiții. Modernizarea unei școli este o investiție bună pentru învățământ, pentru că se asigură un anumit standard european, atât pentru elevi, dar și pentru profesori. Consider că și copiii din Mădulari au dreptul să învețe în condiții moderne, pentru a avea un viitor, deoarece în dezvoltarea lor, contribuie mult și mediul și dotarea instituției de învățământ.”, spune edilul.

Totodată, baza sportivă este în atenția primarului, iar din bugetul local, acesta spune că sunt sume foarte mici, deoarece nu sunt investitori pe raza localității, iar bugetul local este foarte mic, asigurând doar funcționarea curentă a instituției.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *