La Măciuca prin PNI se dorește înființarea rețelei de canalizare în toate satele

Măciuca, zona cu cele mai întinse păduri din sud de Vâlcea, loc de confluenţă a Subcarpaţilor cu dealurile blânde, cu hanuri, târgoveţi, păstorii transhumanţei, haiduci, panduri, un compozit de istorie care a pus pe hartă cel mai important nod comercial şi social al acestui tărâm.

Zeci de biserici, 4 conace boiereşti, sate adunate, şcoli de secol trecut, un furnicar al lumii cu parfum de epocă, aşa se prezintă o comună care se adaptează satului european din prezent. Şi cu o provocare sui generis, în sensul unei polarizări a turismului cinegetic, a turismului de patrimoniu, a turismului viticol şi a turismului de business.

mugur-marcoianu-09082016„Cert este că timpul vine şi ne împinge din urmă să facem minuni. Oamenii au alte așteptări, este o altă mentalitate, altă educație. Sunt oameni care au ieșit din țară, care lucrează în afară și văd cum este dincolo și vor să aibă și ei acasa aceleași condiții.  Aşa că nu avem alternativă. Trebuie să ne grăbim, aşteptările sunt mari, proiectele sunt uriaşe, viitorul cere standarde. Dar le vom face, asta este o certitudine, iar aici mizez mult pe programele europene și naționale”, spune Mugur Mărcoianu, primarul din Măciuca.

Pentru moment, singurul program național deschis, este cel Național de Investiți. Aici spune edilul că a depus, înființarea rețelei de canalizare, în toate satele. O investiție necesară și solicitată de majoritatea locuitorilor din Măciuca.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *