La intrarea în Brezoi, un investitor va amenaja un parc de agrement

În oraşul Brezoi, în anul 2020, un investitor va amenaja un parc de agrement uriaş, cu spaţii de alimentaţie publică, cu zone de relaxare, un proiect în care urmează a fi investiţi cel puţin 1 milion de euro.

“Categoric, această investiţie este datorată impactului pe care Festivalul de Blues l-a creat la nivel naţional, fenomenul muzical de la noi din oraş era firesc să adauge, pe orizontală, o dezvoltare şi imobiliară, şi turistică. Am stat de vorbă cu investitorul şi este decis să dezvolte această zonă care rămăsese destul de insalubră în ultimii ani, chiar la intrarea în oraş”, spune primarul Robert Schell.

Acest parc va fi amenajat pe o suprafaţă care a aparţinut fabricii Carpatină, zonă dezafectată, aflată la intrarea în oraş, pe stânga. Investitorul care deţine aceste terenuri doreşte ca acest parc să fie gata până la Festivalul de Blues din 2020.

Oraşul Brezoi a devenit un oraş căutat de investitorii în turism şi în imobiliare, mai ales după succesul pe care l-a avut Festivalul Internaţional de Blues, care se ţine an de an, în mijlocul verii, în zona parcului central.

Acest festival a determinat ca mai multe proprietăţi abandonate să fie achiziţionate şi urmează să fie transformate în pensiuni, iar oraşul cunoaşte o dinamică pe acest sector al turismului. Asta şi datorită faptului că este poarta de intrare pe frumoasa Vale a Lotrului, unde regăsim alte două localităţi căutate de turişti – Mălaia şi Voineasa.

De menţionat că administraţia din Brezoi are în derulare mai multe proiecte, atât cu fonduri guvernamentale, cât şi europene, unul dintre acestea fiind înfiinţarea regiei de transport public cu autobuze electrice, dar şi realizarea unor piste de biciclişti de mai mulţi kilometri.

Oraşul a cunoscut, în ultimii 10 ani, o transformare şi rebranduire: de la polul sărăciei, un oraş falimentar industrial, la un prosper oraş turistic, iar în ultimii ani, o capitală cultural-muzicală.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *