La Horezu se va schia în acest an, iar de la anul se va putea ateriza cu avioane uşoare

Oraşul Horezu şi continuă ritmul susţinut de dezvoltare, lunar, fie o o nouă investiţie privată, fie publică apare sau este continuată. Oraşul a devenit astfel un pol important economic şi turistic în vestul Vâlcii, sporind numărul locurilor de muncă.

Cel mai important loc este staţiunea “Vârful Romani” care în acest an a fost deja punctul de atracţie, numărul turiştilor potrivit datelor fiind de peste 5000 în plin sezon estival, pensiunile având deja de acum rezervate locurilor pentru Sărbătorile de Iarnă.

În această vară au început şi lucrările la pârtia de schi, prima din cele 5, lungă de 800 de metri, chiar pe Vârful Romani. În prezent s-au montat stâlpii pentru teleschiuri şi au fost aduse tunurile de zăpadă. Urmând ca începând cu luna decembrie să fie pusă în funcţiune. La baza pârtiei se lucrează la un restaurant elegant, acesta urmând a face dintr-un complex turistic de 4 stele.

În concluzie, judeţul Vâlcea va avea din acest sezon, al doilea domeniu schiabil, cel care se inaugurează în decembrie, aflat la aproximativ 60 de km de Râmnicu Vâlcea, într-o zonă de vis, unde deja sunt peste 100 de structuri hoteliere şi case de vacanţă dar şi o frumoasă mănăstire (situată la cea mai înaltă cotă din ţară).

Mai mult, prrimarul Nicolae Sărdărescu spune că s-au încheiat lucrările de nivelare a pistei micului aerodron din zona Treapt, urmănd ca în perioada următoare să fie montate balizele şi anexele specifice.

“Anul viitor acest aerodrom va deveni funcţional şi primele avioane uşoare pot ateriza la Horezu. Sunt convins că în timp acest aerodrom se va dezvolta şi va fi folosit pentru cei care vor veni la Vâlcea fie în scop de afaceri fie turistic. Lipsa unei piste aviatice ii determina pe multi finantisti dispusi sa demareze o afacere să se oprească în orasele cu aeroport, astfel încât deplasările lor între ţările din care provin şi destinaţia stabilită să se efectueze cât mai rapid şi eficient. Acesta este unul din motivele care ne-au determinat sa aerodrom”, spune Sărdărescu

Aerodromul Treapt este directionat preponderent pe directia Est-Vest. Pista de zbor are o lungime de 800 metri si o latime de 60 metri. Va fi dotat cu toate echipamente specifice navigatiei aeriene.

In judeţul Vâlcea, pana in anul 1989 a existat un aerodrom tot în zona Treapt – Horezu, utilizat mai ales pentru aviatia utilitară

Liviu POPESCU

loading...

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *