La Guşoeni va fi amenajată Organizarea de Şantier a Vâlcii, pentru Gazoductul BRUA

În comuna Guşoeni urmează să fie amenajată una din cele mai mari organizări de şantier din judeţ, organizare de şantier care va deservi 4 fronturi de lucru, adică, tot traseul uriaşului Gazoduct BRUA.

“La Guşoeni se va stabili organizarea de şantier care va deservi toate lucrările pe traseul vâlcean al conductei, adică fronturi de lucru care se vor întinde pe aproximativ 80 de km. Deci conducerea lucrărilor, dirigenţia va fi concentrată aici, la noi. Sunt convins că şi foarte mulţi localnici vor lucra aici la gazoduct. Prilej foarte bun pentru cei care vor un loc de muncă să-şi găsească unul şi de ce nu să fie recrutaţi de companiile care vor asigura astfel de lucrări”, spune Nicolae Concioiu, primarul din Guşoeni.

Totodată, edilul spune că uriaşa investiţie care traversează judeţul este o ocazie pentru a introduce gazul metan în Vâlcea.

“Sunt convins că autorităţile judeţene vor exploata acest moment şi au o strategie de a introduce gazul metan în majoritatea localităţilor din Vâlcea. Mai ales că prevederile Codului Silvic au înăsprit mult condiţiile achiziţiei de lemn pentru populaţiei. Nu mai spunem şi faptul că orice tip de industrie  are nevoie de gaz metan. Vâlcea nu trebuie să rateze această şansă”, a mai adăugat Concioiu.

Uriaşul Gazoduct va intra în România pin Giurgiu, va trece prin Ilfov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Timiş şi va ieşi în Ungaria prin Nădlac. Va traversa peste 20.000 de proprietăţi private, doar în Vâlcea se estimează ca numărul acestora să fie peste 4000 în Drăgăşani, Suteşti, Guşoeni, Măciuca, Tetoiu, Zătreni, Grădiştea.

Conducta ar urma să aibă o lungime totală de circa 550 km, pe culoarul Giurgiu – Podișor – Corbu – Hurezani – Hațeg – Recaș – Horia și a trei stații de comprimare amplasate pe traseul conductei (SC Corbu, SC Hațeg, SC Horia).

La nivelul BRUA vor fi amplasate 5 organizări de șantier ce vor urmări traseul conductei de transport (Căldăraru în Argeș, Gușoieni în Vâlcea, Turcinești în Gorj, Bucova în Caraș Severin și Recaș în Timiș).

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *