La Guşoeni, lucrările la gazoductul BRUA evoluează potrivit graficului
Pentru proiectul BRUA lucrează acum în jur de 500 de muncitori pe 17 şantiere. Lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri.
Proiect care este împărţit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson. Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podişor cu Staţia de Măsurare Gaze Horia pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş-Horia. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele off-shore din Marea Neagră, precum şi valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piaţa românească şi europeană şi posibilitatea curgerii fizice bidirecţionale permanente pe interconectările cu Bulgaria şi Ungaria.
Unul dintre cele mai importante şantiere este cel de la Guşoeni, unde avem şi cea mai importantă Organizare de Şantier.
O organizare de şantier care deserveşte 4 fronturi de lucru, adică, tot traseul uriaşului Gazoduct BRUA în această parte de ţară
„La Guşoeni avem una din cele mai mari organizări de şantier care deserveşte toate lucrările pe traseul vâlcean al conductei, adică fronturi de lucru care se vor întinde pe aproximativ 80 de km. Deci conducerea lucrărilor, dirigenţia este concentrată aici, la noi. Salut faptul că deja sunt mulţi localnici care lucrează la acest mare proiect şi este un pas pentru ca aceşti salariaţi să fie angajaţi definitv de companii. Salariile nu sunt deloc mici.”, spune Nicolae Concioiu, primarul din Guşoeni.
Totodată, edilul spune că uriaşa investiţie care traversează judeţul este o ocazie pentru a introduce gazul metan în Vâlcea.
„Sunt convins că autorităţile judeţene vor exploata acest moment şi au o strategie de a introduce gazul metan în majoritatea localităţilor din Vâlcea. Mai ales că prevederile Codului Silvic au înăsprit mult condiţiile achiziţiei de lemn pentru populaţiei. Nu mai spunem şi faptul că orice tip de industrie are nevoie de gaz metan. Vâlcea nu trebuie să rateze această şansă”, a mai adăugat Concioiu.
Ar fi păcat ca autoritățile să nu pună osul la treabă pentru a ne bucura cu toții de această oportunitate .Succes .