La Grădiştea, locul unde se produc miracole în administraţie

La Grădiştea nu se termină judeţul, acolo abia începe. La Grădiştea primarul Ilie Boiangiu a reuşit în stilul său discret să realizeze un nod rural care să oefere localnicilor utilităţile, confortul şi o mândrie că locuiesc într-o localitate cu muzeu, cu piscină, cu parc, cu apă, cu canlizare. Grădiştea este o comună care are viitor, aflată la intersecţia a două axe comerciale extrem de importante, drumul Gorjului şi al Vâlcii de munte. Aici a fost locul unde cobiliţarii gorjeni se întâlneau cu păstorii şi lemnarii din nord, o comună a târgoveţilor, a celor care aveau responsabilitatea şi adaptabilitatea comerţului.

De altfel Grădiştea este situată pe vechiul drum al dacilor spre Ardeal şi uletrior al arterei comerciale romane. În evul mediu şi după, Grădiştea era localitatea din zona boierimii Olteţului.

Şi mai e ceav de spus, primarul Boiangiu este edilul cu cele mai multe fonduri euriopene accesate în exerciţiul bugetar anterior şi acest aspect se vede la tot pasul Se poate vorbi de in miracol la Grădiştea, cine trece vredoată pe aici, nu are cum să nu vadă o localitate cu case noi, cu curţi pline de flori şi cu livezi care se înşiră pe dealuri până departea spre Gorj sau până spre culmea Roşiilor.

„Deşi la prima vedere se poate spune că ce era stringentă nevoie s-a făcut, mai sunt multe. Nu am făcut decât să punem în pământ seminţele unei dezvoltări de perspective. Avem nevoie de locuri de muncă, avem nevoie ca CNADNR să reabiliteze acest drum de o importanţă capitală pentru tot traficul de mărfuri dinspre Gorj spre Drăgăşani şi evident spre sud. Dacă are depinde de noi, l-am face dar nu este al nostru şi din păcate se vede. Rămâne ca şi Consiliul Judeţean să se ocupe de drumul spre Mateeşti care iarăşi este legptura cu Horezu. O infrastructură pusă la punct aduce investitorii, aceştia aduc capitalul şi evident deschid piaţa muncii şi întpresc bugetul local”, spune Ilie Boiangiu.

Comuna Grădişetea are aşadar o reţea de apă, canalizare, staţii de epurare, drumruile comunale asfaltate, un muezu al satului, parcuri, un complex de agrement cu piscină şi cu perspectivele ridicării în zonă a unui mic hotel, are un liceu teoretic cu rezultate bune, se află pe DN67B şi pe drumul judeţean Horezu  – Bălceşti. Deţine un impresionant bazin pomicol şi zonă propice apiculturii.

CP

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *