La grădinița cu program prelungit din Berislăvești merg 40 de copii

Comună cu un grad de venituri care se apropie de jumătate de milion de lei (194 per capita), este o localitate care va deveni în foarte scurt timp un nod rutier spre Țara Loviștei, Argeș și Călimănești, întinsă pe versantul estic al Coziei.

O comună care are o dinamică axată pe o economie durabilă, primarul Nicolae Popescu spune că agricultura, zootehnia dar și turismul sunt resursele pe care localitatea le pune la dispoziției investitorilor.

”Normal că insistăm pe reabilitarea tramei stradale, pe tot întinsul comunei, așteptăm investitori și putem concesiona terenuri, un buget local se susține cu aceste surse din mediul privat. Avem o demografie stabilă, proiectele noastre se focusează pe utilități si, sperăm că în următoarii 2-3 ani, această rețea să fie una terminată. Turismul în măsura în care zestrea monahală de patrimoniu de aici poate completa bazinul ecleziast al Călimăneștiului, cu turismul montan, poate înseamna o contribuție importantă în PIB-ul comunei”, susține primarul Nicolae Popescu.

Dar un aspect foarte important de menționat are ca bază faptul că în Berislăvești nu există o hemoragie de populație, dimpotrivă, localitatea se poate lăuda cu 60 de preșcolari.

Asta se datorează și faptului că este singura comună din Vâlcea care a concesionat terenuri pentru case pentru familii tinere. Un proiect reușit de altfel, care a dus la o infuzie de populație tânără iar acum 60 de copii merg la cele două grădinițe din comună.

”Vorbim de cea cu program prelungit, unde învață 40 de copii, program cu masă, cu odihnă, părinții pleacă la muncă și îi iau acasă după amiază. O grădiniță modernă cu două grupe care iată se dovedește un succes. mai avem alți 20 de grădinari la grădinița cu program normal. Faptul că avem mulți copii ne dă speranțe pentru viitorul acestei comune”, susține primarul din Berislăvești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *