La Goleşti, terenurile intravilane sunt la mare căutare

Comuna „oţetarului” în toamnele frumoase, a prunelor multicolore în vară, a iernilor blânde, al primăverilor cu salcâm, acesta este Goleştiul la Poienţia, la Popeşti, la Blidari. Este o combinaţie de Muntenie şi Oltenie, de altfel se leagă ca pe un fir de borangic povestea Zincăi de acum un secol şi prezentul de lângă Râmnic. Aici, oamenii au altceva, un fel de aristocraţie metropolitană, o jovialitate sudică, dar şi o responsabilitate ardelenească, amintind de faptul că, printre veneticii de acum trei sute de ani, erau şi moţii oieri care s-au scurs, în transhumanţă, la sud de Carpaţi.

Dar ca această localitate să arate ca un mic orăşel, la est de Râmnicu Vâlcea, o suburbie în care să fugi de agitaţia oraşului, primăria ştie că trebuie să o pună la punct, să o transforme într-o oază impecabilă din punctul de vedere al infrastructurii.

Pentru că, peste cinci ani doar, judeţul nostru va conta, centrul de greutate se va muta fix pe axa Budeşti – Milcoiu – Goleşti. Drumul de intrare va cunoaşte, astfel, dealurile frumoase ale comunei situate, aşa cum am mai scris, ca o gardă regală a oraşului nostru.

Administraţia Ropină lucrează la modernizarea iluminatului stradal, apă şi canalizare, asfaltare de noi străzi, amenajarea centrului civic prin realizarea unui parc şi a unei parcări, care potrivit primarului Dumitru Ropină, ”are o valoare de 50.000 de euro și se va derula prin Grupul de Alianță Locală (GAL).

Primăria se va reabilita cu fonduri locale, dispensarul, va fi si el modernizat și dotat, se lucrează din plin la intabulările activelor din domeniul public,  drumul naţional urmează a fi lărgit cu o bandă pe sens şi se caută soluţii pentru realizarea unor noi legături cu Râmnicu Vâlcea.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *