La Ghioroiu, având în vedere stadiul de dezvoltare de acum 5 ani, administrația Predescu a făcut chiar minuni
Deși a preluat mandatul în cea mai grea localitate vâlceană, Iosif Predescu a reușit să reseteze stadiul de înapoiere și să transforme Ghioroiu într-o localitate în care au început să apară case noi, să recâștige din farmecul de altă dată.
Trebuie spus ceva, în secolul XIX, comuna Ghioroiu era una din localitățile boierești ale Vâlcii. Aici aveau moșii foarte mulți aristocrați ai vremii – Otelișenii, Herăștii, o localitate agricolă, puternică, cunoscută prin culturile de cereale și prin pomicultură. Se făceaua caravane spre Bănie, spre Gorj, fiind un pivot în industria agro a acestei părți de țară.
În prezent, localitatea se transformă. E drept foarte greu, timp de 30 de ani, a avut administrații care nu au fost interesate de bunăstarea comunei și a locuitorilor, localitatea degradându-se și ajungând printre ultimele din județ.
Azi,Ghioroiu este un un puternic centru agricol, cu foarte bune terenuri arabile, care sunt arendate și timid face pași pentru o modernizare.
La această oră, primarul Iosiv Predescu are în derulare nu mai puțin de 11 proiecte, o cifră record pentru această comună. Astfel prin PNRR, avem reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a școlii gimnaziale. Școala va fi dotată printr-un alt proiect cu echipament IT și mobilier precum și amenajarea unui laborator de informatică. Prin PNRR va fi amenajat un parc fotivoltaic care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică. Acesta va fi amplasat în incinta școlii din Știrbești.
Un al 4-lea proiect privește reabilitarea dispensarului uman din localitate iar al 5-lea privește reabilitarea și transformarea școlii comasate din Poenari în cămin cultural.
Alte proiecte realizate sau în curs de implementare sunt dotarea Servicului Local pentru Situații de Urgență prin achiziția de noi echipamente, proiect finanțat prin AFIR. Primăria care urmează să fie reabilitată total, prin CNI, fiind ultima construcție de lemn și pământ din județ.
Cu sprijinul Consiliului Județean, avem un amplu proiect care înseamnă reabilitarea drumului județean 651A pe o lungime de 1,5 km, cu rigole betonate. Se pregătește punerea în funcțiune a sistemului de apă potabilă în comună, acesta fiind finalizat iar analizele DSP corespund parametrilor de sănătate și siguranță.
Și nu în ultimul rând, menționăm construirea unui loc de joacă în incinta școlii gimanziale iar ultimul proiect urmează să fie depus pe AFIR pentru reaabilitare drumuri de interes local, în valoare de 1 milion.