La Galicea funcționează un centru modern de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitate

În comuna Galicea funcționează cu succes un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitate, unde se face terapie ocupațională, micuții beneficiind de ajutorul unui psihoterapeut și nu numai.

Din primăvara acestui an, am deschis în comuna Galicea  un grup de lucru ce oferă gratuit copiilor din localitatea noastră, copii cu tulburări pervazive de dezvoltare, servicii de stimulare și dezvoltare prin mișcare, artă vizuală, muzică, teatru și joc independent sau de grup, care să le permită acestora să devină mai independenți, să participe la o gamă cât mai largă de activități și, în general, să le îmbunătățească viața”, spune primarul Florin Mărăcine.

Copiii, adaugă edilul,  au  acces la activități care urmăresc: Exersarea unor sarcini care să lucreze asupra abilităților cognitive, într-un mediu structurat; Stimularea capacității de a învăța singur și firesc; Dezvoltarea învățării prin imitație; Implicarea în jocuri (independente sau de grup); Încurajarea dezvoltării și exprimării emoționale; Exersarea conduitei independente; Exprimarea liberă a creativității; Determinarea unor stări de deconectare și relaxare.

Activitățile propuse la grupul de lucru combină o varietate de strategii, care includ activități fizice (dezvoltarea coordonării motrice), activități de joc (dezvoltarea limbajul spontan și creșterea interacțiunii) și activități de stimulare a creativității. Scopul final este practicarea noilor achiziții de către copii nu doar la grupul de lucru, dar și în afara lui, acasă, la școală sau în orice alt mediu în care merge copilul. De aceea, ședințele de lucru sunt adaptate și variate prin activități plăcute, interesante, dinamice, distractive, dar și educative. Crearea acesui grup de lucru a plecat de la premisa acceptării și înțelegerii cum sunt și cum nu sunt copiii, ce pot și ce nu pot face și de ce reacționează uneori în anumite feluri, ce nevoi au ei și ce îi motivează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *