La Frâncești, primarul susține că va depune proiecte pe toate axele europene de finanțare

Cu peste 1,6 milioane lei (330 per capita)  aproximativ 5000 de locuitori, în cazul Frâncești vorbim de o comună dezvoltată, unde se vede clar ce înseamnă forța unui agent economic dar și a unei administrații care în utimii 8 ani a trebuit să recupereze tot ce nu s-a reușit în 20 de ani scurși de la revoluție.depoune parc fotovolatic 1 hectar.

Edilul întotdeauna identifică și ia în considerare nevoile comunității, după care, funcție de alocările financiare și priorități începe punerea în practică a obiectivelor de investiții.

Pentru anul acesta, Paraschiv spune că dorește rețeaua de canalizare și nu în ultimul rând continuarea și finalizarea programului amplu de asfaltări.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc.. Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Recent prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc. Iar pe componenta 10 s-a aprobat reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a trei clădiri, fiind vorba de cele două grădinițe din Coșani și Genuneni precum și a sediului poliției din comună

Se află în curs de implementare digitalizarea instituției și realizarea GIS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *