La Făurești se extind rețelele de apă si canal cu încă 8 kilometri

Încă 8 kilometri de rețele de apă și canal se vor monta în toate cele cinci sate ale comunei Făurești, respectiv Milești, Bungetani, Făurești, Găinești și Mărcușu.

Luna trecută, primarul Marian Irimia a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de extindere rețele de apă și canalizare pentru încă 8 kilometri în toată comuna. Totodată, edilul mai are și alte proiecte în lucru, proiecte care vizează modernizarea comunei în scopul creșterii nivelului standardului de viață, dar și pentru atragerea de investitori. Comuna Făurești este atractivă din punct de vedere al investițiilor, existând multe oportunități în acest sens.  Se poate investi în exploatarea terenurilor agricole. în crearea de parcuri fotovoltaice sau în extracția produselor petroliere. Marian Irimia spune că, primăria oferă facilități investitorilor cum ar fi: iluminat public, infrastructură pentru dezvoltare, apă-canal, vânzare terenuri agricole, concesionare terenuri agricole, forță de muncă calificată și ieftină, impozite și taxe locale mici și terenuri pentru construcții ferme, case, obiective economice, mică industrie.

Edilul se străduie să aibă infrastructură și utilități bune în comună, iar pentru realizarea acestora a demarat mai multe proiecte. ”Am semnat la Ministerul Dezvoltării proiectul de extindere rețele de apă și canalizare cu 8 km și mai avem un proiect în lucru privind modernizarea a încă 15 kilometri de drumuri în localitate. Totodată, prin programul Cas Verde, vom încălzi două școli, vom face termoizolația și vom monta tâmplărie termopan. Împrejmuim grădinița, cu oamenii de la ajutor social, iar materialele de consrucție le vom cumpăra cu bani de la bugetul local.”, spune primarul din Făurești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *