La Fârtățești funcționează cel mai modern Centru de Asistență și Îngrijire medicale pentru vârstnici

Două foste școli din satul Cățetu care nu mai aveau nicio utilitate au fost reamenajate, recondiționate și transformate într-un Centru de Ingrijire pentru persoane vârstnice. Printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de circa 3 milioane de euro, totul s-a transformat, iar bătrânii din comună au acum un centru superdotat și modernizat.

Centrul de asistenţă şi îngrijire Fârtățești este un centru de tip rezidential ce asigură îngrijire specializată, tratament specific diagnosticului şi recuperare motorie prin kinetoterapie pentru persoanele vârstnice şi alte persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure. Centrul dispune de curte amenajată cu alee şi gazon, plantaţii de arbuşti şi flori, mese şi scaune pentru activităţi în aer liber şi spaţiu pentru ergoterapie. Amplasat în imediata apropiere de pădure şi apa, reprezentăm o oază de sănătate şi relaxare pentru cei ce au nevoie de ajutor.

”Sprijinim permanent persoanele adulte ce se află în situaţie de dificultate, suferă de singuratate, prezintă depresie, demenţe mixte, vasculare, Alzheimer, Parkinson, diabet, AVC, fracturi, etc pentru,  obţinerea şi păstrarea indepedenţei (prin recuperare socio-medicală); menţinerea demnităţii proprii (prin sprijin la satisfacerea nevoilor individuale);
introducerea într-o comunitate benefică acestuia,afectivitate împărtăşită, ancorare în prezent şi implicarea în activităţi ocupaţionale diverse. Veau să spun că dotările cu aparatură medicală înseamnă aparat și masă pentru magnetoterapie pulsată 3D, combină de fizioterapie cu până la 8 canale independente și tratamente, aparat pentru terapii cu unde scurte, echipament pentru drenaj limfatic, aparat cu energie luminoasă, aparat pentru aerosoli, biciclete ergonomice, benzi de alergare, dispozitive de recuperare a mersului etc., iar de curând am primit și o ambulanță medicală”, spune primarul Nicolae Voicescu.

Circa 60 de bătrâni pot beneficia de ingrijiri medicale, o masă caldă. Sunt condiții optime pentru pentru desfășurarea activităților ce țin de reabilitare și recuperare neuropsihică, consiliere psihosocială, terapii de recuperare și relaxare, dar și îngrijiri de specialitate la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *