La Drăgoești începe în scurt timp reabilitarea energetică a școlii gimnaziale cu fonduri europene

În Drăgoești urmează să înceapă reabiltarea energetică a școlii gimnaziale din localitate.

Obiectivul general al proiectului  este creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Drăgoești prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată
îmbunatatirea confortului, sănătății și siguranței elevilor și personaluluiunității școlare, beneficiari direcți ai investiției.

Prin intervențiile aduse la clădire se urmărește o bună utilizare și funcționare a spațiilor în vederea creșterii calității actului de învățământ precum economia de energie și creșterea standardului de funcționare a clădirilor. Obiectivele specifice ale proiectului sunt  Imbunătățirea condițiilor de confort interior pentru angajații instituției, elevii școlii, la finalul proiectului; Reducerea costurilor consumului de energie termică pentru încălzirea spațiilor din cadrul clădirii, prin lucrările ce se vor desfășura timp de un an,  Reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada caniculară; Reducerea consumurilor de energie termică și electrică prin lucrările ce se vor desfașura timp de un an,  Creșterea numărului clădirilor publice cu o clasificare mai buna a consumului de energie în comuna Drăgoești prin sporirea eficienței energetice a clădirii Școalii Gimnaziale.

Totodată în locul unei școli vechi comasate, primarul Bebe Melente va depune un proiect prin care aici se va amenaja o sală de sport tip II. Iar în foarte scurt timp va fi semnat proiectul privind instalarea a 24 de camere de supraveghere video, din care 4 rutiere.

În prezent, din buget local, primăria amenajează rigole la drumul din zona blocului pe o lungime de 200 de metri liniari.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *