La Diculești se vor intruduce 26 km conducte de gaze naturale, printr-un parteneriat cu Făurești, Măciuca și Valea Mare

În Diculești, sistemul de gaze naturale va fi introdus în urma unui partenriat cu localitățile învecinate. În acest moment studiile sunt foarte avansate, urmând ca proiectul să fie depus pentru finanțare. În acest sens, primarul Armand Cupăreanu solicită locuitorilor acordul pentru a porni această investiție, precizându-le că racordurile până la limita proprietății nu intră în costul populației.

”Stimați locuitori ai Comunei Diculesti, primăria urmează să elaboreze documentația în vederea implementării proiectului “Înființarea sistemului inteligent de gaze naturale în comuna Diculesti și în toate satele aparținătoare(Colelia,Băbeni-Oltetu,Budești și Diculești).Gazele vor fi aduse până la limită proprietate(pe gard)în mod gratuit acolo unde există construcție(casă). Cei interesați trebuie să ne sprijine prin semnarea unui tabel că sunt de acord cu racordarea/branșarea a locuințelor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale a comunei Diculesti cât mai urgent. În acest sens se vor deplasa pe teren echipe din cadrul Primăriei, consiliului local,sau persoane desemnate”, le-a transmis primarul din Diculești.

Repopularea localităţii, prin atragere tinerilor înapoi acasă, are la bază mai mulţi factori. Reţeaua de gaze care să ofere confort dar şi să atragă mici investitori industriali care să ofere locuri de muncă bine plătite. Ne bazăm şi pe faptul că Diculeşti va avea legătură directă cu drumul expres Craiova- Bucureşti, aşadar putem să spunem că locuitorii care vor lucra în această zonă, vor avea un timp relativ scurt de deplasare spre locul de muncă.

Acesta este de părerea că şi zona de sud a judeţului va avea şanse mari de dezvoltare în sectorul agro-industrial, dacă polul regional al Craiovei se va dezvolta.

În ceea ce priveşte comuna Diculeşti, reabilitarea infrastructurii, dezvoltarea și modernizarea instituțiilor publice, crearea unui centru comunal integrat care oferă posibilitatea locuitorilor de a se folosi de orice serviciu într-un singur loc, evident contribuie la creșterea nivelului de trai într-o comună.

Toate acestea au fost bine gândite de administrația publică locală din comuna Diculești,  special pentru a dezvolta comuna și a crea un atu în atragerea investitorilor.

Edilul localității spune că mobilizarea tuturor resurselor locale ar putea avea un rezultat optim în schimbarea categorică a imaginii socio-economice a localității.

Proiectele implementate au ridicat standardul de viață și confort al comunității, prin faptul că toată comuna beneficiază de alimentare cu apă, iar canalizare 9 km. Primarul spune că are  proiecte eligibile, dar nefinanțate de către Ministerul Dezvoltării și pentru o extindere de canalizare în lungime de 16 km, dar și pentru modernizarea a 8 km de drumuri, proiecte pentru care autoritățile caută și alte surse de finanțare.sistemului de distribuție gaze, pe o distanță de 26 de kilometri și asfalatarea a 8,5 kilometri de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *