La Diculești se va construi o sală de sport, iar școala gimnazială va fi modernizată și dotată la standarde europene

Extinderea rețelei de alimentare cu apă în toată localitatea, construirea unei săli de sport, modernizarea și dotarea la standarde europene a școlii gimnaziale, asfaltări, precum și modernizarea parcului central și înființarea parcului cu plopi, sunt prioritățile pentru anul 2017 ale primarului din comuna Diculești, Armand Cupăreanu.

”Anul acesta, noi, administrația locală din comuna Diculești, ne-am propus niște obiective de realizat. Acestea sunt priorități pentru anul în curs și, zic eu, vom și reuși. Avem deja depuse două proiecte pe OG 28, privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în toată comuna, respectiv pe toate ulițele și cătunele localității, precum și asfaltarea a 4,5 kilometri de drumuri, diferență care, după ce va fi asfaltată, vom încheia și acest capitol. Totodată, avem documentația realizată pentru construirea unei săli de sport, urmând a fi depusă. Dorim o sală de sport pentru ca elevii școlii să își poată desfășura activitatea și pe timpul iernii. Consider că sportul este deosebit de important în creșterea și dezvoltarea fizică a copiilor și de aceea o sală de sport este necesară. Și fiindcă suntem la capitolul educație, dorim moderizarea și dotarea școlii gimnaziale. Aceasta investiție se va realiza cu fonduri europene și presupune, înfiintarea și dotarea unor laboratoare, mobilier nou, etc. Și, nu în ultimul rând, modernizarea parcului din centrul localității și înființarea celui de-al doilea parc, care se va numi – Parcul cu Plopi”, a afirmat primarul Armand Cupăreanu.

Edilul a adăugat că, în această perioadă de ninsori și ger năpraznic, a asigurat deszăpezirea tuturor drumurilor comunale și s-a asigurat că persoanele vârstnice sau cele cu dizabilități au alimente și material lemnos pentru această perioadă. De asemenea, în cazuri speciale, primarul a pregătit și asigurat și două adăposturi sociale.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *