La Cernișoara, primarul Ciorâcă speră să obțină finanțare pentru rețeaua de canalizare

După ce în anul 2023, Cernișoara a reușit să reabiliteze două școli, făcând astfel două unități de educație model în Vâlcea, în 2024, edilul Ciorâcă spune că va finaliza mare parte din infrastructură.

”Cu ultimii 2 km pe care îi vom betona se va finaliza programul derulat prin Anghel Saligny, în urma căruia am reușit să modernizăm mai multe drumuri de interes local, să contruim 4 poduri. Următoarea etapă este extinderea rețelei de canalizare și apă. Ultimele investiții în acest sector au fost în 2011 și avem dooar 8 km. Pri CNI vom moderniza căminul cultural de la Mădulari. Și vom avea și cea mai mare investiție privată în 2024, în comuna noastră, un parc fotovoltaic de 18 hectare, pe care le-am concesionat”, spune primarul Ciorâcă.

Cu venituri de aproximativ 350 mii lei și o populație în de 3.300 de locuitori, fostă comună minieră, Cernișoara se află, din păcate, abia la început de modernizare, pentru că, în localitate nu a existat zeci de ani, nicio investiție de anvergură.

”Este un adevăr, am preluat aproape de la zero, în ceea ce privește nivelul de infrastructură al comunei, de la utilități până la asfalt. Sincer, majoritatea drumurilor erau cu probleme, suntem campioni la alunecări de teren, o populație îmbătrânită. De aceea am ales să mă implic acum un trei ani jumătate în viața comunei. Și a trebuit să pornim motoarele, pentru că dacă nu ai nimic, nu vine nimeni aici. Am lucrat în mulținaționale și știu ce înseamnă interesul pentru investiții. Asta căutăm dar mai întâi trebuie să închidem sau să soluționăm toate problemele. Să deschidem rutier comuna spre Horezu, spre Stroești, spre Roești.

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *