La Cernişoara, cinci tone de îngrăşământ se vor împrăştia pe izlazul comunal

Cinci tone de îngrăşământ chimic au ajuns în acest zile la primăria comunei Cernişoara pentru a se distribui pe izlazul comunal. Acesta cuprinde 170 de hectare şi este administrat de o asociaţie în care sunt înscrişi 80 de proprietari de animale.

Mihai Ionescu, primarul localităţii a menţionat faptul că „în perioada imediat următoare, se va curăţa izlazul şi se va împrăştia îngrăşământul cu persoanele beneficiare de ajutor social”. Ionescu mai spune că, în această perioadă, când administraţia pe care o conduce este solicitată din partea localnicilor în vederea eliberării de adeverinţe şi acte doveditoare de proprietăţi necesare pentru primirea de fonduri băneşti de la APIA, se confruntă cu diverse probleme privind neseriozitatea şi nedeclararea corectă a veniturilor a celor care îşi fac dosare.

„Oamenii nu îşi declară corect şi cinstit veniturile, de exemplu cei care se înscriu la ajutor social sau alte drepturi băneşti, nu spun adevărul şi, după un timp se trezesc că sistemul îi descoperă şi, atunci, conform legii, trebuie să înapoieze sumele primite. Avem în comună două cazuri, un bărbat care a încasat necuvenit 60 de milioane de lei şi o femeie cu 30 milioane lei. Ambii au trebuit să restituie sumele primite. De atunci, avertizez pe toată lumea să procedeze corect, să fie cinstiţi când îşi declară veniturile pentru că, la un moment dat, sistemul electronic îi depistează şi apoi este foarte greu să mai dai înapoi nişte bani, mai ales că sunt cazuri în care, foarte greu sau deloc se mai pot recupera acesti bani”, a menţionat primarul Ionescu.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *