La Câineni, Primăria vine în întâmpinarea dorinței locuitorilor de a construi o capelă

Primarul din Câineni, Ion Nicolae, spune că în foarte scurt timp, în Câinenii Mari va fi ridicată o capelă, aceasta fiind solicitarea locuitorilor pentru a avea un loc unde să-și țină decedații.

”Este o rugăminte mai veche a locuitorilor, din Câinenii Mari, aceea de a avea un loc unde să-și depună decedații, unde să vină lumea pentru a-și lua rămas bun. Până în prezent încă era tradiția de a-l ține pe răposat în casă. Acum, majoritatrea au cerut acest lucru și noi, Primăria, din buget local vom contrui această capelă”, spune primarul Ion Nicolae.

Primăria a cumpărat terenul și deja au stabilit indicatorii tehnico-economici.

Edilul spune că ”poate părea un lucru mărunt dar pentru o comunitate aceasta este o problemă importantă, iar administrația trebuie să satisfacă toate nevoile oamenilor, nu doar la nivel de infrastructură dar și la acest nivel, creștinesc”.

Vorbind de infrastructură, Primăria urmează prin Programul Național de Investiții să  reabiliteze 7,4 km de drumuri de interes local dar și să modernizeze rețelele de apă și canal din localitate.

Primarul Ion Nicolae spune că ”proiectele care le-am avut depuse la Compania Națională de Investiție si care se află in lista de sinteză, vor fi redepuse prin PNI Anghel Salihny. Sperăm că aceste două proiecte să fie finanțate, deoarece privesc modernizarea infrastructurii. Unul din proiecte presupune modernizarea ulițelor și drumurilor de interes local în lungime totală de opt kilometric și cel de-al doilea presupune  modernizarea rețelelor de apă și canal în toată comuna. Trebuie să reactualizăm devizele și să înaintăm aceste două proiecte în timpul prevăzut”.

Din buget local, autoritățile vor să construiască un spațiu de depozitare și un garaj pentru utilajele primăriei. De asemenea, s-a finalizat strada Poduri, iar în luna octombrie va incepe și infrastructura la pod, montarea a 12 stâlpi de iluminat public, precum și 150 metri liniari de trotuare.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *