La Brezoi, Primăria intenţionează să realizeze un Centru de Asistenţă pentru bătrâni

Oraşul Brezoi, cunoscut prin proiectele de infrastructură şi culturală din ultimii ani, urmează să aibă în vedere şi o listă de priorităţi cu caracter social.

“Avem mulţi bătrâni bolnavi care sunt rămaşi singuri acasă. Care au diferite boli, care sunt greu deplasabili şi care necesită o monitorizare atentă a stării lor de sănătate. În acest sens intenţionăm să căutăm resurse financiare, cu precădere granturi externe pentru a investi în acest domeniu. Adică să putem acorda asistenţă socială rapidă în aceste cazuri”, spune primarul Robert Schell.

Astfel se are în vedere crearea şi a unui Centru Social dar şi al unui serviciu mobil de asistenţă medicală pentru aceste cazuri, mai ales din zonele periferice ale oraşului, satele componente.

În Brezoi, sunt foarte mulţi tineri plecaţi la muncă în străinătate iar părinţii au rămas acasă şi în multe cazuri sunt foarte bolnavi.

Primăria are sub monitorizare în acest moment 5 cazuri din cele mai grave, unde există vârstnici care sunt foarte greu deplasabili şi care necesită atenţie medicală sporită.

Aici există un parteneriat cu Spitalul Orăşenesc pentru a identifica toate situaţiile cu risc, atât vârstnici cât şi persoane cu handicap şi unde trebuie luate măsuri privind alimentaţia sau hrana subiecţilor.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *