La Brezoi, economia funcţionează, lucrările sunt în grafic, programele europene continuă

Potrivit primarului oraşului Brezoi, Robert Schell, economia trebuie să funcţioneze, evident în condiţiile restrictive ale crizei de Coronavirus.

“Pentru a preveni o eventuală criză economică severă, agenţii economici s-au străduit să nu închidă afacerile, companiile să funcţioneze. Este de salutat acest demers, pentru că mai devreme sau mai târziu de coronavirus ne vom vindeca, însă de falimet sau sărăcie foarte greu. Şi investiţiile publice se derulează, Casa de Cultura prin CNI, este în derulare, lucrăm la Căminul Cultural din Călineşti, la anveloparea celui mai mare bloc din oraş, locuri de joacă. Finanţările pentru programele europene nu se opresc ci continuă, salutăm firmele de construcţii care sunt în activitate.”, spune primarul Schell.

Chiar şi în turism investiţiile în infrastructură se derulează în continuare, pentru că, vorba primarului “există viaţă şi după Coronavirus”

Acesta spune că nu are idee despre un număr crescut de şomeri în oraş, oamenii merg la lucru, atât în oraş, cât şi spre Râmnic sau Sibiu.

Singura problemă care ar putea apărea este în cazul Festivalului de Blues din această vară, organizarea lui, fiind pusă sub semnul întrebării.

“În cazul nefericit, am discutat deja cu trupele, cu artiştii şi se va translata totul anul viitor. Dar încă mai avem speranţe, mici ce-i drept”, a mai adăugat Robert Schell.

În ceea ce priveşte locuitorii izolaţi, edilul spune că polţia este cea care a diminuat orice posibil act de indisciplină în zonele unde s-au reîntors mulţi din afară, cu precădere, în cartierul Valea lui Stan, unde trăieşte o importantă comunitate de romi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *