La Bărbăteşti, vara s-a încheiat cu un spectacol de zile mari: Festivalul Brâul de Aur

Bărbăteştiul se deschide din Drumului Pelerinului şi se lasă în vals pe apele Otăsăului desfătând o vale unică prin farmecul caselor boiereşti, printre brazi şi fagi, prin ceea ce lumea a numit, fereastră de încântare a frumosului judeţ al Vâlcii.

Te abaţi din drumul Horezului şi să pătrunzi cu smerenie în această lume care a creat precum un Dumnezeu mai mic, Ducatul de la Bărbăteşti, lumea cu uliţele de munte, cu zăvoiul şi cheile săpate în stâncă, un arhipeleag care descinde aici, în Oltenia străbună, a păstorilor, a lemnarilor, a scripturilor…Acesta este Bărbăteştiul, un compozit de lume care a crescut printre bujorii de munte şi râul de jos, printre vecerniile de la Pătrunsa şi ia românească.

Dacă eşti la Vâlcea, atunci, un popas mai îndelung se face la Bărbăteşti, la uşa muntelui, lângă carpeni şi jugaştri, între doine şi hore, în lumea frumoasă, cu legi nescrise dar respectate de când ne-am zâmislit noi aici.

Dar şi Bărbăteşţiul are festivalul lui, un festivalul dansului popular vâlcean numit Brâul de Aur. Acesta este un  eveniment de tradiție al comunei.

Primăria Bărbăteşti, în colaborare cu Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Consiliul Local Bărbătești şi Căminele Culturale Bodești și Bărbătești, au reuşit din nou să creeze un adevărat spectacol de frumos, un adevărat concurs judeţean unde au participat formațiile din tot judeţul. Nu au lipsit recitalurile susţinute de Tudorita Gorjeanu, Roberta Crintea, Emil Badea, Emanuel Cirstea și Sanda Argint.

A fost o sărbătoare care a reunit fii satului, prilej de socializare, pentru copii de a se bucura de ultima zi de vacanţă, pentru ca autorităţile să le propună localnicilor ultimele investiţii…

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *