La Bărbăteşti a fost finalizată o nouă grădiniţă şi se aşteaptă revenirea turiştilor după pandemie

Vorbim de o grădiniţă modernă, cu 2 clase, cu cabinet medical, cu un mic părculeţ şi cu program felxibil, în sensul că, unitatea are şi capacitatea de a avea program prelungit, funcţie de opţiunile părinţilor.

„Avem o capacitate de 2 clase a 20 de copii, Este o unitate care poate oferi şi program de odihnă micuţilor dacă părinţii optează pentru această variantă. În scurt timp reuşim şi reabilitarea şcolii din Negruleşti, unde va fi un mic parc de aventură tot pentru cei mici. Numai că aşteptăm să treacă nenorocirea asta şi viaţa să reintre în normal”, spune primarul Constantin Banacu.

Acesta spune că se lucrează la proiectul integrat de gaze naturale împreună cu administraţiile din Costeşti şi Stoeneşti şi urmează să aibă o discuţie finală cu firma care a câştigat licitaţia pentru asfaltarea drumurilor prin PNDL2, firmă care ar putea pierde lucrarea dacă nu are de gând să înceapă..

Însă de departe, cel mai important proeict pentru Primăria Bărbăteşti rămâne satul turistic Păstrunsa, acolo unde sunt 50 de loturi de teren care urmează a fi concesionate.

Aici primăria doreşte dezvoltarea unui amplu proiect rezidenţial în Oltenia de sub Munte, un sat de vacanţă, cu structuri hoteliere şi case de vacanţă, pe Valea Otăsăului, la poalele Masivului Buila – Vânturariţa.

„E drept că acum totul este blocat, turismul are cel mai mult de suferit în urma pandemiei dar trece şi treaba asta şi lucrurile vor reintra în normal. Atunci vom demara acest proiect de suflet2, mai spune Banacu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *