La 10 km de Râmnicu Vâlcea, 2 cătune nu au curent electric

La 10 km de Râmnicu Vâlcea, sătenii nu au aprins în viaţa lor un bec şi asta pentru că nu au curent electric.

Elevii învaţă la lumânare, iar bătrânii rămân prizonieri în propriile case, imediat ce apune soarele.

De zeci de ani, în cătunele Prisaca şi Măgura din Goleşti, generații la rând nu au ştiut ce înseamnă să ai curent electric. De cum apune soarele, oamenii aprind lămpile de petrol. Sătenii se simt prizonieri în propriile case.

Pardoxal, semnal de telefonie mobilă există dar nu are rost să-şi cumpere telefoane pentru că nu au unde le încărcă.

Aşadar 10 familii din Măgura nu au curent electric şi Primăria spune că în acest moment caută soluţii pentru a ajunge şi aici curentul, la cele 10 familii care nu au avut în viaţa lor un televizor, un frigider, un radio…

Dumitru Ropină, primarul din Goleşti,  spune că aceasta este prioritatea sa, de a “aduce lumină acestor suflete”.

Majoritatea celor care nu au curent electric locuiesc in zone rurale izolate. Cele mai multe sate total neelectrificate se gasesc in judete precum Harghita, Caras Severin si Alba, fiind urmate de Vaslui, Botosani, Brasov si Sibiu.

AP

loading...

2 comments

 • JOHN DOE

  Daca intereseaza pe cineva,nici la Bujoreni,sat Olteni,punct Lazaresti,unde sunt mult mai multe case nu exista curent,desi stalpii sunt la poarta.Drumul de acces este o rusine,desi in zona sunt agenti comerciali importanti precum DIANA(fostul CARVIL),REMAT,ITSAIA etc.Impozitele se platesc la primarie,ca si cum ar exista toate utilitatile,desi nu exista nici macar aductiunea de apa curenta.Vorbim practic despre o comuna imensa,limitrofa orasului Rm Valcea,practic la mai putin de 3 km de centru,in care se traieste ca in evul mediu.Fostul primar,ca de altfel intreaga sleahta de hahalere pesediste,este sub control judiciar la domiciliu,dupa ce a impartit dupa bunul plac terenurile comunei si pentru o multime de alte grozavii..Actualul primar nu face mai nimic,cu scuza grelei mosteniri si a lipsei de proiecte pentru accesarea de fonduri europene.Oricum zona nu prezinta interes electoral,deci probabil vor mai trece ani buni pana cand se va face ceva.Dumnezeu cu mila!

 • Cecile C.

  Sigur in aceasta problema grava se va implica deputatul ALDE , Dumitru Lovin care din bani personali si alte donatii va ajuta la introducerea curentului electric atit la Golesti cit si la Bujoreni.
  Deasemeni face demersuri pentru construirea a zece case pentru sinistratii din Alunu. Sursa informatiei este chiar formatiunea politica , dar nu va fi facuta publica decit in momentul punerii in practica.
  Felicitari. Se mai gasesc , iata si oameni cu suflet ca deputatul Lovin.
  Asteptam confirmarea zvonurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *