Klaus şi Carmen Iohannis protagoniştii unui nou reality show!

Sincer, de multe ori când mă uit la cuplul prezidenţial din România, am senzaţia că urmăresc un reality show, din acela unde se fac reclame pentru detergenţi, genul schimb de mame, noră pentru soacră şi habar n-am cum.

În acest reality show este de fapt povestea unui cuplu de profesoraşi de provinice care trag la sorţi sau în fine, câştigă la preselecţie un premiu de  a sta o perioadă la Cotroceni. Parcă îl văd pe dascăl venind acasă si pupându-şi consoarta arătându-i premiul valoros. Cum pregătesc ei geamantanele şi pleacă la drum în acest reality show. Da, oameni din provincie, veniţi dintr-un oraş din mijlocul ţării de acolo de lângă Jina lui Ghiţă Ciobanul şi care sunt fericiţi exact ca bugetarii care strâng o viaţă bani pentru o excursie în Caraibe.

Cam ăsta este cuplul nostru prezindenţial. Unii peste care a dat pleaşca de a dormi într-un palat, de a primi cecuri pentru cumpărături. Dăscăliţa din oraşul de lângă Jina ţopăie şi intră din magazin în magazin, el se bucură de fiecare ieşire din ţară. E frumos, e minunat să ajungi peste noapte rege, dintr-o provincie molcomă din mijlocul ţării.

Au alături o echipă de asistenţi TV, numiţi consilieri prezidenţiali, care le spun celor doi protagonişti ce să facă, cum să iasă, când să apară în cadre. Un reality show care va dura însă 5 ani. O fi vreun blestem românesc, ca după un golan din port să avem la Cotroceni doi profesoraşi de provincie care joacă într-un reality show de genul „preşedinte pentru o ţară”…

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *