Klaus Iohannis este la origine vâlcean

Klaus Iohannis este născut cu sguranţă în Râmnicu Vâlcea. Pe ce ne bazăm? Pe dovezi circumstanţiale. De exemplu, judeţul Vâlcea este un banal colţ de republică, un meleag să spunem aşa, care în ultimii 20 de ani a luat-o rău la vale, a sărăcit pe toate palierele dar, politicienii vâlceni au făcut cu totul altceva.

Nu mai târziu decât în urmă cu o săptămână când raportul Curţii de Conturi nu prezenta o situaţie roză pe platformă, când Oltchim sughite şi abia pulsează viaţă, consilierii municipali se luptau de zor să sau să nu menţină o pupăză la filarmonică, schimbam directori de teatre sau plângeam de zor după demisia lui Bălan.

Asta în contextul în care Vâlcea are parcursul său abisal ca judeţ.

La nivel naţional, în timp ce au apărut proiecte cu pensii speciale, câţiva senatori pesedaci vor să mutileze codul penal, ANAF amenedează marile concerne de produs şi vândut urzici şi macriş, benzina urcă la preţ de parcă am avea venitul Luxembourgului, Putin încarcă armele, ce face domnul Iohannis, în afara de a sta pe facebook.

Cheamă la Cotroceni partidele şi sindicatele să vorbească despre investiţii? Autostrăzi? Ghidul finanţării? Corupţie? Pensii speciale? Rusia? Niet.

Klaus Iohannis cheamă la consultări despre legi electorale, pace socială şi big brother. Nu zău, parcă îmi vine în minte bancul ăla pe care îl voi parafraza chiar acum. Se spune că românii, ultimul salariu pe cap de locuitor din UE, şomaj în rândul tinerilor, fără autostrăzi, cu 60% populaţie săracă stăteau seara la masa în jurul unei ciorbe de lobodă aşteptând o soluţie de la recentul ales pe 16 noiembrie. Într-un final, soseşte breaking news: Iohannis cheamă partidele la Cotroceni să se consulte pe tema Big Brother! Adică asta ne mai lipsea că în rest la avem pe toate!

Iohannis ori e vâlcean, ori trăieşte în alt film, ori e preşedintele Belgiei sau Olandei, ori n-a călcat în viaţa lui prin satele din sudul României sau pe la Obor prin piaţă, ori doarme din noaptea de 17 noiembrie.

Domnule Iohannis, prezidenţiem şi noi ceva? Nu de alta, dar la cum zburdă Ponta prin politică, mi-e că PNL-ul ăsta al dumitale va depune moţiuni de cenzură şi prin 2017 sau 2018.

P.S. Surpiza  cea mai mare am avut în seara asta când l-am văzut pe Vasile Blaga, ieşind din hibernare. Gata, a vorbit pentru următoarele 6 luni, cât să se spună că este un pic de opoziţie.

„Măi Vasile, măi, în România asta mai este opozâţâie?” întreabă Klaus.

Vasile şade pe gânduri. Să-i spună că nu ştie ce e aia, apăi să va râdie de el, să-i spuie că este, poate atunci Iohannis îi va cere. Apăi, atunci, Vasile, găsi răspunsul potrivit şi zâse:

„Apăi, domnu Iohannis dragă, apăi mai este, dar aşe, un pic pe fund…”

Klaus Olahus

One comment

  • Elena GOGIOMAN

    Apai, dragii nostri,iertata-mi fie indrazneala de a-mi expune opinia,care sta cam asa: inainte de noiembrie, a fost o logodna,faptuita de vreun raspopit, ca ambii miri erau casatoriti cate un pic…Adica era mariajul PSD-PNL si bigamul PDL.Sau poligam,ma rog…Aproape de toamna, a avut loc, in mare taina, importantul eveniment. PNL-ului i-a intrat PDL-ul pe gat, asa, ca un guster cosasului ce tocmai atipise pe-o pala de otava. Sau,poate, doar se prefacea nitel ca doarme, ca-i placea sa fie gadilat pe bolta palatina, adica pe cerul gurii,cum spunem noi, romanii. PDL-ul,pardon, gusterele nu s-a lasat inghitit, s-a proptit in omusorul cosasului, si-acolo a ramas! Na, sa vedeti domniile voastre belea! Asezat in pozitie strategica,gusterul,sau,parca, era un cameleon?- cum ziceam, reptila a-nceput a-l gadila cu coada pe cosas,ca numai stranuta, si stranuta,si,sa vorbeasca, deloc nu mai putea… Ametea, se clatina, PDL-ul,pardon,gusterele jubila, si se-mpauna, limba-si invartea…pana PNL-ul,iar pardon,cosasul a capitulat si,cam ilegal, s-au cununat…Sau asa am visat,ca PNL-ul a fost parazitat de-o capusa cu…gusa!!! Ce-a iesit mai departe, se stie. Io-s curioasa cat o tine asta cununie, ca,se pare,pe postul lasat vacant de E.U.,la Cotroceni, se-ncaiera,elegant, evident, ca pe la noi, mai multi reptilieni. No, asta o fost parerea mea… Am scris asa,mai pe fuga, sa-mi fie iertate comparatiile,sau divagatiile… Si,pentru ca,privind la stiri, zi de zi, simteam ca voi innebuni, am dat o fuga in Spania.Ma gasiti la Benicassim. Vine si CRBL…Sanatosi,sa ne reintalnim!
    04.06.2015. Elena GOGIOMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *