Județul Vâlcea va fi străbătut de un un nou gazoduct important: Băbeni – Novaci

Orașul Băbeni va fi străbătut de o conductă de gaze. Proprietarii de terenuri vor fi despăgubiți. Cu acest gazoduct în viitorul apropiat vor avea gaze localitățile vâlcene  Băbeni (extindere) și rețea nouă Frâncești, Păușești, Pietrari, Bărbătești, Costești, Tomșani, Horezu și Vaideeni, de altfel toate care vor fi riverane acestei conducte.
„S-a identificat traseul conductei de gaze naturale Tetila (Jud. Gorj)-Băbeni (Jud. Vâlcea), conductă ce străbate o mare parte a orașului Băbeni, orașul nostru devenind astfel un important nod energetic, care va conecta magistrala actuală cu BRUA.  Conducta este înființată de către TransGaz România. Prin această conductă vom extinde rețeaua de gaze în tot orașul iar toată Oltenia de sub Munte va fi racordată la rețeaua de gaze. Pentru noi ca oraș înseamnă un plus de investitori în zonă, o creștere a zonelor imobiliare, oarșul fiind unul destul de căutat pentru faptul că se află pe o arteră comercială foarte importantă” a transmis primarul localității Băbeni, Ștefan Bogdan.

Drumurile din satele aparținătoare orașului Băbeni vor fi asfaltate și modernizate, în urma a trei proiecte ale primarului Ștefan Bogdan. Acesta a declarat că se vor reabilita și moderniza drumurile și străzile din satul Romani, pentru care s-a primit suma de5.857.438 lei, dar și în satele apartinatoare Bonciu, Capu Dealului, Tătărani, Valea Mare si Pădurețu ‘pentru care sunt alocate fonduri în valoare de 4.676.466. Al treilea proiect vizează tot reabilitare drumuri si străzi in localitatea componenta Băbeni, cu o valoare de 3.889.658 lei.

După imlementarea acestor proiecte, orașul Băbeni va sta foarte bine la capitolul infrastructura și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *