Județul Vâlcea va avea a doua stațiune cu apă sărată, a doua sondă confirmă calitatea apei

Deja a doua sondă de foraj (sonda de exploatare) din comuna Vlădești confirmă zăcământul de apă sărată aflat la o adâncime de aproximativ 150 de metri, cu un debit de 1 litru pe secundă, așadar lucrurile sunt în grafic pentru a începe construcția unui complex balnear în zonă.
Mai ales că după o monitorizare de un an, apa sărată și-a păstrat calitățile, totul fiind în parametrii necesari pentru a putea fi folosită în proceduri balneare. Monitorizarea va mai dura un an, timp în care primăria va actualiza studiile de fezabilitate pentru contrucția unui uriaș complex balnear în comuna Vlădești.
Primarul Adrian Cosac este convins că va obține finanțarea prin CNI pentru realizarea acestui complex balnear care să defineasca trăsătura turistică a unei dintre cele mai frumoase comune vâlcene.
Astfel Vlădești, după Ocnele Mari are toate șansele pentru a deveni a doua stațiune sărată a Vâlcii.
Vorbim de una dintre cele mai urbanizate localități vâlcene care de 15 ani este un magnet pentru populație urbană, la această oră, vorbim de o localitate cu cartiere rezidențiale, cu o dinamică a demografiei foarte crescută. Ceea ce pentru administrație înseamnă și o provocare pentru a veni în întâmpinarea celor care se mută aici.
Primăria lucrează așadar la extindere rețele de gaze, la asfaltarea a 11 drumuri, la urbanizarea căilor pietonale.
Nu mai puțin de 400 de familii și-au ridicat sau au cumparat terenuri în Vlădești, în perioada post pandemie.
Se poate afirma astfel că localitatea Vlădești nu mai este o comună în sensul pe care îl știm, este un cartier de orășenii care au un job în oraș sau un ”job remote”, anreprenori, free-lanceri și vin acasă doar pentru odihnă. Familii de vârstă medie care au ales o proprietate departe de zona aglomerată a orașului.
Majoritatea celor nou veniți sunt din Râmnicu Vâlcea iar deja aici se lucrează la un alt cartier rezidențial.
Cu aproape 1 milion venituri proprii (280 per capita), comuna numără peste 3.400 de locuitori, oficial, în realitate, numărul acestora este unul mult mai ridicat, având cea mai mare pondere de străinași, din Vâlcea, o infuzie de populație nouă care a depășit 70% din vechii locuitori.