Judetul strigă după sensuri giratorii, CNAIR -ul se piaptănă dar mor oameni…

In Romania, un sens giratoriu sau separatoare de sens pe drumurile naționale durează cel putin 2 ani de la momentul solicitării până la implementare.

CNAIR tratează cu nesimțire sau indiferenta aceste aspecte, chiar daca lipsa acestor amenajări distruge vieți iar existența lor  ar facilita, in plus,  traficul în intersecții.

Înțelegem că la nivel de autostrăzi stăm foarte prost dar chiar la niciunele nu se pricepe CNAIR?

Judetul Vâlcea are nevoie că de aer de mai multe sensuri giratoriu, unele cerute de ani buni dar fara rezultat.

Sensuri giratorii urgente ar trebui la Turnu Călimănești, la Seaca tot în Călimănești. Urgent este sensul de la Budești Peco Boromir dar tot la Budești la intersecția județeanului cu DN 7. Tot urgent este și sensul de la Babeni. Cum la fel de urgent este și cel de Muzeul Satului. Și să nu-l uitam pe cel de la pasarela de la combinat.

Le-am menționat pe cele sau lipsa acelor sensuri care provoacă ambuteiaje.

Sensuri necesare ar fi la Mihaesti Plute, Mihaesti Govora, Slavitesti, Cotoșmanu, Horezu cu  DN65C și probabil pe viitor unul la Tătărani ca și la Gura Lotrului.

Separatoare de sens se impun pe Valea Oltului in puncte critice dar și pe tronsonul Râureni.

Chiar dacă autoritățile locale sunt dispuse să investească din propriul buzunar, avizele, incompetenta și birocrația CNAIR in aceste cazuri este una criminala.

Liviu POPESCU

One comment

  • tomescu

    drum cu prioritate versus cedare(pierdere) prioritate, daca tot importam toate naroziile din afara… , in ce tara pe drum national(expres) gasim sensuri giratorii? tot mai bine reglezi circulatia prim semaforizare +camere video cu sau fara sensor prin monitorizare decat prin….punct de vedere personal, nu ne place sa ne usuram munca doar sa o complicam din cauza ADN-ului o……(adica ne place sa furam ,inselam si sa mintim)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *