Jos de pe scena de 9 mai, politicieni ipocriţi de Vâlcea!

Din bun simţ măcar şi din respect pentru vâlcenii de care v-aţi bătut joc, azi, voi politicenii Vâlcii trebuia să staţi acasă, la mici, la somn sau oriunde altundeva. Nu vă este ruşine să declaraţi cuvinte goale despre Europa, voi care aţi dus Vâlcea mai jos decât Tadjikistanul!

Am fost cinci minute să văd marea marea manifestare dedicată zilei de 9 mai. Şi nu îmi imaginam că un ciopor de politcieni vâlceni, aceia care s-au perindat la conducerea judeţului timp de 25 de ani au o nesimţire de-a dreptul olimpiană de a se arăta în public.

În judeţul Vâlcea, Oltchimul a fost furat în cârdăşie cu clasa politică, în Vâlcea 75% dintre cei care muncesc câştigă salariul minim pe economie, în judeţul Vâlcea, o treime din populaţia activă de tineri lucrează în Spania, Italia, Marea Britanie şi Germania. În judeţul Vâlcea funcţionarii de stat sunt aroganţi şi se poartă cu noi, civilii, ca cu nişte paria. În judeţul Vâlcea, firmele mici şi mijlocii au fost taxate de finanţele lui Gogârnoiu până când fie au falimentat fie s-au mutat în alte judeţe.

În Vâlcea lumea se bate pentru ajutoare sociale, în Vâlcea, nici un politician nu a fost un strateg şi unul cu viziune de dezvoltare. În Vâlcea, nu avem viitor, în Vâlcea, medicoritatea, prostia, ipocrizia, nesimţirea, aroganţa lor ne fac pe noi să suferim. În Vâlcea numai fraierii se întorc acasă. Mă număr printre ei.

În Vâlcea ei au încercat să cumpere presa bucată cu bucată. Pâi ei vorbesc de Uniunea Europeană. Cine? Ion Gigi? Cel mai catastrofal primar al Râmnicului, pedeliştii tăietori de venituri ascunşi după turul peneliştilor, peneliştii care nu ştiu ce să facă acum ajunşi ei în fruntea bucatelor, pesediştii care au ţiunt cu dinţii de o economie de stat falită. Credea oarea Ion Cîlea că pupând babe şi moşi va scoate Vâlcea din praf şi colb. Cred oare liberalii că dacă sunt aroganţi şi fuduli sunt mai aproape de spiritul Bruxelles? Crede Matei că dacă mai toarnă nişte beton în plus pe la niscai lucări este european marca Schuman?

Nici unul dintre cei care s-au perindat azi la ceremoniile centrale nu are muian de Uniunea Europeană! Nişte provinciali aduşi de valul tarnziţiei mentală-balcano-carpato-hymalaian conduc vremelnic de 25 de ani destinele unui judeţ ajuns pe locul 38 la nivel de PIB. Ruşine, pentru acest loc, locul 38 din 41 de judeţe, trebuia azi să tăceţi!

Nu e de vină doar PSD, PDL, PNL, toţi sunteţi laoalaltă, pauşal vinovaţi. Pentru că în şedinţele de CJ plângeţi demisiile unor manageri de stat, pentru că din 33 de consilieri, doar 5 vorbesc, restul sunteţi statui, omuleţi de paie, momâi. Vorbea unul Trancă despre presa din Vâlcea, măi nea procurorule, nu presa are proces de corupţie la Curtea Supremă de Justiţie! Poate că eşti nevinovat, spre binele tău, dar acolo ai ajuns, eu nu şi nimeni din presa vâlceană nu vom fi târâţi pe la DNA, prin beciuri domneşti, pe la DIICOT.

De fapt nici unul din oamenii simpli şi amărâţi ai acestui judeţ care numără fiecare ban pentru rate, impozite, pentru rechizite la copii, pentru o rudă de salam, pentru apă, cablu şi curent, nici unul dintre aceştia nu va ajunge la DNA! De voi însă mă îndoiesc…

Din respect pentru aceştia, nu aveaţi ce căuta azi pe scena politică a zilei de 9 mai. Sunteţi cei mai ne-eruropeni reprezentanţi, tocmai că ne-ati dus judeţul pe locul 38 din 41 şi ne-aţi sărăcit mai rău decât uzbecii. Aşa că jos de pe scenă, ai auzit Ion Gigi? Cine doamne iartă-mă ţi-a dat dreptul să iei microfonul şi să vorbeşti mulţimii? Ai crezut cumva că eşti la Vocea României. Greaţă, lehamite.

Te-am văzut cum te-ai holbat la mine azi, la OK, după ce te-ai dat în figuri la microfon de 9 mai! Vai de capul tău….

Deci jos de pe scenă, voi politicieni din a noastră Săracă Vâlcea a Săracilor oneşti!

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *