Joi seara, la Vaideeni, a început Festivalul Minunilor din Lemn!

Joi seara, în Complexul Turistic Cerna din Vaideeni, într-un cadru natural de vis, pe malul Cernei, la poalele munţilor, a început deja tradiţionalul festival de sculptură cu drujba.

Vorbim de un frumos moment de artă, unul care se petrece de 4 ani la Vaideeni, un festival în urma căruia s-a creat un adevărat muzeu de figurine de lemn, care împodobesc parcul Cerna.

Acest festival unic in Romania este nascut din folosirea unui obiect deosebit, drujba,care capata conotatii de obiect al artei unice , luand si apoi dand viata lemnului, iar oamenii si natura sunt ingredientele care dau „gust” festivalului.
Tema este dedicata copiilor, anul acesta in Satul Cerna din Comuna Vaideeni realizandu-se imbinarea intre aventura, pe care copiii o nutresc in Parcul de Aventuri Cerna si fiorul de poveste pe care sculptorii o sa il insufle copiilor prin operele pe care le vor realiza la acest Festival de Sculptura.


Astfel, tema este legata de padure, arbori, mister si poveste. Sculptorii isi vor da frâu liber imaginatiei si vor realiza bancute, măsuțe , personaje din povesti si alte structuri functionale in Parcul de Aventura Cerna.
SCULPTORI PARTICIPANTI :
1. Gabriel Patrasctrasc – Ilfov
2. Sztan Doru Luizaru Sztan – Dambovita
3. Adrian Voican – Valcea
4. Balan Fanica – Neamt
5. Edi Schneider – Hunedoara
6. Ioan Ungur – Mures
7. Ionutz Mya Hodor – Maramures
8. Moldovan Augustin – Mures
9. Baicu Nicolae – Arges
10. Mihai Iasinovschi – Cars-Severin
11. Ciprian Surulescu – Timis
12. Vizireanu Eugen Iuliu – Constanta
PROGRAMUL FESTIVALULUI:
Joi 23.07.2020
08:00 – 17:00 Pregatirea materialului lemnos, taierea la dimensiuni si pozitionarea pentru lucru;
17:00 – 19:00 Deschiderea oficiala cu invitati de la Turism, Cultura, Primaria Vaideeni si Consiliul Judetean Valcea. Se vor prezenta un scurt istoric al evenimentului, se vor prezenta sculptorii participanti, si temele propuse de catre fiecare sculptor in parte ce va realiza lucrarea;
Vineri-Sambata 24-25.07.2020 Procesul de sculptura deschis publicului
Duminica 26.07.2020 Pauza sculptorilor. Publicul va putea discuta liber cu sculptorii si se vor putea bucura de prezenta artistilor, mesterilor si producatorilor locali.
Luni-Marti 27-28.07.2020 Procesul de sculptura deschis publicului
Miercuri 29.07.2020 Finisajele finale si Punerea pe pozitie a sculpturilor ,deschis publicului
Joi 30.07.2020
13:00 – Inchiderea oficiala cu invitati de la Turism, Cultura, Primaria Vaideeni – Baluta Achim Daniel si Consiliul Judeţean Vâlcea, televiziuni, invitati si vizitatori.


Organizatori: Consiliul Judetean Valcea- Constantin Rădulescu, Primaria Vaideeni – Baluță Achim Daniel , Centrul de Informare si Promovare Turistica Valcea – Maria Monica Gheorghiu, Cosmina Ioana, Adrian Bondoc, Aura Bondoc, Aly Event Planner – Alina Mihaela Stancioiu, Alina Photography,
Sponsori :Primaria Vaideeni – Primar Baluta Achim Daniel , #RURIS– Motoutilaje pentru aricultura, AQUA Carpatica,Domeniile Samburesti, Nord Exim , Branza Horezu, Jiancom Vaideeni – sucuri si dulceturi
❗️❗️❗️Nota: Vom respecta cu strictete limitele legale impuse de masurile anti-Covid19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *