Jandarmii au intervenit pe Transalpina pentru scoaterea unui autoturism înzăpezit

Jandarmii montani vâlceni au participat, luni seara, la o intervenţie pe Transalpina pentru salvarea a doi tineri din Bucureşti care au ignorat avertismentele privind drumul închis şi au rămas înzăpeziţi cu autoturismul la 2.000 de metri altitudine.

‘Luni seara, jandarmii vâlceni au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 să participe la o acţiune de salvare a doi tineri care au rămas cu autoturismul blocat în zăpadă pe traseul montan Transalpina. Tinerii se deplasau cu autoturismul proprietate personală pe traseul montan Transalpina şi din cauza neatenţiei au alunecat şi au rămas cu autoturismul blocat în zăpadă în punctul Lespezi. Jandarmii montani, împreună cu poliţişti din cadrul poliţiei staţiunii Voineasa, au dat curs solicitării primite şi după o intervenţie care a durat aproximativ 60 de minute au reuşit recuperarea numiţilor H. Dan de 32 de ani şi C. Cezara de 25 de ani, ambii din Bucureşti, şi readucerea autoturismului pe partea carosabilă’, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, Cosmin Iordache.

Jandarmii au făcut un nou apel către turişti să nu se aventureze pe şoseaua Transalpina dincolo de bariera de la Obârşia Lotrului deoarece stratul de zăpadă la cota 2.000 măsoară chiar şi doi metri.

Transalpina (DN67C) este şoseaua situată la cea mai înaltă altitudine din România, traversând Munţii Parâng, fiind deschisă de regulă, în perioada 1 iunie – 1 octombrie. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *