Jackie Venson vine iar la Brezoiul Lumii, şi în 2020, la Festivalul International de Blues în aer liber

După Beth Hart, un alt mare nume din aria Blues-ul a confirmat că revine la Festivalul în Aer Liber, din 2020 de la Brezoi. Este vorba de americanca Jackie Venson, născută în Austin Texas, basistă, compozitoare şi voce.

Publicaţia „The Stateman” a descris-o ca fiind „un talent de nivelul Gary Clark Jr., un interpret care vorbește cu îndrăzneală prin chitară,  în timp ce se combină cu vocea ei superbă și fumoasă.”

Jackie Venson a absolvit  Colegiul de Muzică Berklee unde a studiat pianul clasic. A obținut o diplomă de licență în compoziție și studio. Venson a inceput sa cânte la chitara în 2011, în ultimul an la Berklee.

După ce a absolvit Berklee, Venson a început să compună melodii pentru cele două EP-uri și pentru albumul de debut „The Light in Me”.

Orașul său natal, Austin a declarat 21 mai 2014 Ziua lui Jackie Venson când s-a susţinut un concert pentru strângere de fonduri pentru o școală de muzică de la Austin.

Jackie Venson a concertat SUA şi Europa, în Germania, Republica Cehă și Polonia. În aces an, vine la Open Air Blues Festival de la Brezoi.

Aşadar, Brezoiul a devenit o capitală internaţională a muzicii, un Festival care aşează Vâlcea pe harta lumii. De altfel oraşul are o dinamică pe care greu ne-o imaginam în urma cu ceva ani.

Un oraş cochet, curat, elegant unde Primăria pune în valoare geografia, istoria, tradiţia.

Are şi de ce… pentru că aici, se desfăşoară primul mare Festival Cultural al Vâlcii, unul care pune nu doar judeţul dar şi România pe scena mondială a Blues, Jazz şi Rockului.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *