Italienii au închiriat 3,5 hectare în comuna Racovița pentru amenjarea organizării de șantier necesar lotului 2

Italienii de la Astaldi, cei care construiesc lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, (lotul Cornet – Tigveni) au solicitat Primăriei Racovița o suprafață de 3,5 hectare pentru amenajarea Organizării de Șantier.

”Vreau să spun că sunt foarte serioși. Au finalizat forajele, au delimitat zona care va fi traversată de autostradă. Lucrează la proiectul tehnic și sunt foarte avansați. Au solicitat acest teren chiar pe malul Băiașului aici și normal că îi vom sprijini. Au anunțat că vor recruta forță de muncă din zonă. Rămâne să ne pregătim pentru unul dintre cele mai importante șantiere de infrastructură din România. În Racovița se întâlnesc cele două loturi montane, atât cel construit de italieni cât și cel de compania turcă. Din 2024 aici va fi cu adevărat un furnicar de oameni”, spune primarul Narci Iliescu.

Punctul Cornet va fi cel mai important nod rutier din judeţul Vâlcea, de pe culoarul autostrăzii Sibiu – Piteşti, aici urmând a se face legătura cu DN 7 (Valea Oltului şi implicit spre Brezoi şi Valea Lotrului) şi cu Drumul Judeţean care urcă la Perişani în Ţara Loviştei.

”Probabil că vor fi ridicate hoteluri, spaţii alimentare, staţii PECO, zone unde să fie amenajate pentru logistică, aici urmând a se întâlni mai multe axe rutiere importante. Zona cu siguranţă se va dezvolta enorm, asta traducându-se în  locuri de muncă şi beneficii pentru toată comunitatea şi Ţara Loviştei”, spune primarul Narcis Iliescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *