Ironie amară sau nesimţire? Patronatul străin al unei fabrici închise îşi felicită salariaţii trimişi acasă

Am trăit să o văd şi pe asta…

Nu mi-a venit să cred de fapt când am citit comunicatul de presă. Un comunicat în care patronatul polonez al Uzinelor de Sodă îşi felicită salariaţii pentru meseria pe care o au. Foarte frumos, elogios, ce mai jos pălăria…

Cu o mică menţiune….salariaţii sunt trimisi acasă cam de vreo lună jumătate. Iar fabrica e pustie. Şi nu se ştie când şi dacă o vor mai redeschide.

Nu mai intrăm acum în analize şi cauze, poate că Witek are dreptate pe fondul problemei,  cert este însă că nu trebuia să trimită acest comunicat de presă. Care sună a miştocăreală ieftină.  Oamenii stau acasă în prag de iarnă, când cresc cheltuielile iar şeful îi felicită. Dar în fine dacă asta a fost dorinţa lui, nu ne băgăm.

Azi a fost ziua sodistului sau mă rog ani frumoşi de când la Vâlcea se face sodă. O uzină etalon care azi tace. Din bun simţ pentru salariaţii care stau acasă, în “stand by”, domnul Witek trebuia să se abţină astăzi.

Îi facem o precizare că deja mulţi salariaţi îşi caută de muncă, pentru că nu pot să stea până la Sfântu Aşteaptă, când polonezii au chef să redeschidă fabrica.

Aşadar, de ziua sodistului, domnul Urbanowski a pierdut un prilej bun de a tăcea.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *