IPJ Vâlcea nu va lua deocamdată măsuri în cazul poliţistului care nu îşi poate justifica averea

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisar şef Florian Marin, a declarat miercuri că nu vor fi luate măsuri în privinţa agentului de poliţie care, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate nu-şi poate justifica averea, până ce comisia de pe lângă Curtea de Apel Piteşti nu va da un verdict.

‘Am primit de ieri comunicatul ANI cu privire la angajatul IPJ Vâlcea, care ocupă un post la Dispeceratul nostru. Răspunderea este personală pentru activitatea desfăşurată de angajatul IPJ în perioada menţionată de cei de la ANI. Noi nu vom lua nicio măsură până când nu vor fi demonstrate cele spuse de ANI. Ştiu că în acest sens o Comisie de pe lângă Curtea de Apel Piteşti va face verificări, iar dacă rezultatele vor confirma acuzaţiile din comunicatul ANI, atunci vom începe aplicarea regulamentului’, a precizat comisarul şef Florian Marin.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că un poliţist de la IPJ Vâlcea, Oliver Dănuţ Vlad, nu poate justifica suma de 190.315 lei (aproximativ 42.863 de euro), reprezentând o diferenţă nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada octombrie 1996 – decembrie 2010, Oliver Dănuţ Vlad a realizat, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 334.929 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 525.245 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 190.315 lei.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Oliver Dănuţ Vlad. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *