Ionel Michiu (PNL): Sper ca noul BPJ al PNL să aibă demnitatea de a-mi retrage sprijinul politic

Cunoscut pentru criticile aduse în ultimul an conducerii centrale şi judeţene a PNL, Ionel Michiu, primarul liberal al comunei Stăneşti, speră ca noul Birou Politic Judeţean să aibă demnitatea de a-i retrage sprijinul politic.

“Aşa am trăit dintotdeauna, cu un spirit liberal, sunt crescut în doctrină liberală, am crezut în valorile moderne ale liberalismului, în societatea deschisă, în calitatea reperelor morale, în respectul pentru valorile tradiţionale corelate cu valorile europene fundamentale, dar ceea ce se petrece la Vâlcea nu are nicio legătură cu liberalismul, ci cu Mao Tze Dun-ismul sau Kim Ir Senismul, mai degrabă, sau cu putinismul, adică e o autocraţie de tip cooperativă, care duce la mascaradă balcanică. Asta am văzut eu azi, ceva desuet, un fel de golănism sau miticism provincial, de care mă dezic. Nu mă reprezintă ceea ce s-a petrecut azi la această delegaţie. PNL nu este ceea ce s-a petrecut aici. Aici e un muribund care merge direct spre metastază”, spune Michiu.

Acesta spune că a rămas dezamăgit şi de alegerile pentru Liga Aleşilor Locali.

“Recunosc, eu am decis, din proprie iniţiativă, să mă înscriu în această cursă. Câştigătorul a declarat că el a fost opţiunea partidului. Îi doresc mult succes lui Alexandru Dediu, numai că are susţinători… “pe alese, cu mari succese electorale”, ca să spun aşa. Puşca şi Cureaua Lată, ce… În fine, liberalii au orice la ora asta la Vâlcea, numai liberali nu au. Sper ca noul Birou Politic Judeţean să aibă demnitatea de a-mi retrage sprijinul politic”, a completat primarul Michiu.

Ionel Michiu a fost printre primele voci care, în 5 iunie 2016, a cerut demisia Alinei Gorghiu şi a lui Vasile Blaga, spunând că menţinerea la putere a celor 2 copreşedinţi va capitaliza un dezastru la alegerile generale din decembrie. Cum, de altfel, pe 11 decembrie, a cerut din nou, vehement, demisia conducerii naţionale şi judeţene a PNL.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *