Ion Vlădulescu și secretul dezvoltării economice a comunei Budești

Secretul unei astfel de dezvoltări este mun­ca, foarte multă muncă. Am reușit să aducem în comună mulți investitori, am reușit să creăm o zonă pentru locu­in­țe, pentru că sunt și foarte multe clă­diri rezidențiale. Bugetul, atâta cât e, îl folosim pen­­tru dezvoltarea localității. Asta am făcut-o și o s-o facem în conti­nua­re. Cert este că lucrurile s-au mișcat pentru toată lumea.

Am reușit să atragem investitori, unii dintre ei foarte mari, care ne aduc beneficii prin taxele și impozi­te­le pe care le plătesc. Noi, ca primărie, nu am avut nici un metru de teren pe care să-l punem la dis­po­zi­ție, investitorii și-au cumpărat terenu­ri­le de la pro­prietari și așa s-a dez­voltat zona industri­ală, aproximativ 70-80 de hec­tare, începând cam din 2016-2017, și se dez­voltă în conti­nua­re.

Noi, ca pri­mărie, venim în spri­­­jinul dum­nealor cu tot ceea ce putem, în pri­mul rând cu infra­struc­tura și utili­tă­țile, în așa fel încât să atragem cât mai mulți in­ves­titori, dar și oamenii comunei să fie mulțumiți. Suntem o localitate ac­ti­vă, care nu beneficiază de niciun ban de la bugetul statului, noi ne auto-finanțăm. Beneficiem doar de finanțări din surse guvernamentale și europene, pe diverse proiecte.

În acest moment, unele sunt în derulare, iar pentru altele am semnat contractele de finanțare și urmea­ză demararea procesului de achiziții, în vederea începerii lucrărilor.

Suntem o mână de oameni, vreo 17, cu funcții pu­blice, dar suntem uniți în dorința de a ne dezvolta localitatea. Când am decis să candidez, scopul a fost să fac în așa fel, încât alături de colegii din primărie, să lăsăm ceva bun după ce vom pleca. Și-am reușit. Budeștiul de azi este o localitate care nu se com­pară cu ceea ce a fost până în 2004, sub nicio for­mă. Lu­crăm și cu consul­tan­ță, facem echi­pă bună și cu Con­siliul Local. Nu pot de­cât să fiu bucuros și să le mul­țumesc celor care sunt ală­turi de mine, pentru că pro­gresul se vede.Acum sunt finanțări euro­pe­­ne, finanțări guver­na­men­­ta­le, sunt ghiduri de apli­care a finanțărilor, și da­că ești eli­gibil și te înca­drezi pe punc­ta­je, nu trebuie să te duci nicăieri să intervii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *