Ion Vasile pregăteşte proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii

Primarul comunei Pesceana, Ion Vasile, a declarat că a avut loc licitaţia pentru construcţia a două poduri, iar acum aflându-se în faza de evaluare, sperând să nu aibă loc contestaţii, care ar ţine pe loc încă un timp demararea construcţiei.

“A avut loc licitaţia pentru construcţia podurilor şi acum suntem în faza de evaluare. Dacă nu vor exista contestaţii, vom demara urgent construcţia podurilor, deoarece avem banii de la guvern, primiţi pentru calamităţi. De asemenea, am avut recepţia la două lucrări, tot pe situaţii de urgenţă, în satul Lupoaia, în punctul Creveniceanu şi în punctul Antonie. Fiind alunecări de teren s-au făcut ziduri de sprijin, gabioane şi reparaţia platformei drumului comunal din satul Lupoaia“, a spus primarul Ion Vasile.

În perioada imediat următoare, edilul are în vedere construirea unor punţi pietonale în localitate, iar în acest sens a achiziţionat trei platforme de fier şi urmează a mai achiziţiona încă cinci.

Administraţia din Pesceana are în pregătire mai multe proiecte cu finanţare europeană, fiind în aşteptarea ghidului, pentru a putea să înceapă depunerea acestora. Primarul are în subordine o echipă specializată în întocmirea proiectelor europene, cu care va putea accesa multe proiecte care sa fie eligibile, astfel încât, localitatea să aibă în viitor o infrastructură normală.

Cursuri pentru pregătire profesională

O altă problemă care este pe lista de priorităţi a primarului este şomajul din localitate. Majoritatea populaţiei este îmbătrânită, iar tineri sunt foarte puţini, astfel că, primarul s-a gândit la implementarea unui proiect cu fonduri europene, pentru organizare de cursuri de pregătire şi perfecţionare în anumite meserii.

Aşadar, 23 de persoane vor termina pe data de 5 mai un curs de croitorie, în urma căruia vor primi diplomă şi atestat. Cursanţii au făcut practica pe maşini de cusut, având materiale practice, foarfeci, materiale textile, etc. În urma cursului, la solicitarea directorului şcolii, cursanţii vor coase uniforme şcolare pentru toţi elevii şcolii din Pesceana.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *